Segerrapporter från Småland

Stark tältmötesserie i Jönköping med dop i tält 

Maranataförsamlingen i Jönköping har i sommar haft tre veckors tältmöten. Trots den dåliga väderleken med regn och rusk har det samlats mycket folk. Många har fått stå utanför då tältet varit fullsatt.

För första gången i Jönköpings historia hölls dopförrättning i tält. Sammanlagt sex nyfrälsta döptes till Kristus av Donald Bergagård i två dopförrättningar.

Bröderna Erik-Gunnar Eriksson, Ö-Vik, Målle Lindberg, Växjö, Gösta Oman, Taberg, Richard Hansen, USA, och Arne Imsen, Örebro mfl. vittnen och sångare från olika håll har förkunnat glädjens budskap.

Det är mycket som skett i dessa möten. Gud har gjort underbara ting. Guds eld brinner och ingen kan släcka den. Själar blir frälsta, avfällingar upprättade och sjuka helade. De bundna blir lösta och prisar Israels Gud. Det är tider av upprättelse. ”Då Herren åter upprättade Sion, Då voro vi såsom drömmande. Då blev Vår mun uppfylld med löje och vår tunga med jubel.” Jesus skall ha äran.

Maranatamöte i Värnamo 

Nu har också Värnamo fått del av dessa härliga väckelsetoner. Tillsammans med Lars Wedin, Nässjö, och sångare från Jönköping for Vi i tro på Gud till Värnamo för att ha det första Maranatamötet. Det blev ett härligt genomslag, trots att det inte var mycket folk vilket berodde på att annonsen genom omständigheter på tidningen hade uteblivit. Sedan har flera härliga möten hållits varvid Erik Gunnar Eriksson, vännerna Karin och Gösta Oman, Målle Lindberg, Donald Bergagård m.fl. förkunnat frigörelsens härliga evangelium. Gud skall säkerligen leda fram detta verk också på denna plats.

Första Maranatamötet i Växjö 

Lördagen den 22 sept. hölls det första Maranatamötet iVäXjö. En skara vänner från Jönköping med Donald Bergagård och Leif Karlsen, Norge, i spetsen ”öppnade eld”. Broder Målle Lindberg, hemmason i Växjö, inledde mötet och uttryckte sin glädje över att det nu hade kommit igång på ett underbart sätt också i denna stad. Mötet präglades av en underbar frigörelse och kraft och flera mötte Gud på ett härligt sätt. Bl. a. var det en kvinna som hade en svulst på halsen, men blev fullständigt helad i Jesu namn. Även på denna plats vill väckelsens eld brinna. Småland är nu i brand.

Donald Bergagård. 

Föregående inlägg Hälsning från Borås
Nästa inlägg En förvandling underbar

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x