På besök i Holland

OBS! Denna text är konverterad till sökbar text med s.k. OCR-teknologi. Det innebär tyvärr att det finns väldigt många bokstäver och andra tecken som hamnar fel. Vår förhoppning är dock att texten ska vara begriplig. Är det något sammanhang du absolut inte får ihop, så är rådet att kolla i PDF-versionen av respektive nummer.

Av Donald Bergagård

Måndagen den 1 nov. reste jag tillsammans med Leif Carlsen och Kurt Petersen :till Holland. Andamålet var att träffa evangeliet J. Maalsbnaeh ooh se hans evangeli›ska väekelsearbete och samtidigt få några dagars avkoppling.
Det var en mycket givande resa. Det har iväg från Malmö över till Danmark genom Tyskland och Holland till den stora suaden Haag.
Då vi *kom till Haag åkte vi direkt till Ma’asba-ch kontor där vi blev hjärtligt välkomnade. Kontoret innehöll ett tiotal rum där *sju stycken arbetade med diverse ning. Det är en snor och effektiv verksamhet 0th broder Maasbaeh är en man med stora vyer, som driver hårt för att melen [som möjligt. hinna vinna så många för him Denna rörelse, som nu sprider sig över hela Holland, kallar sig, översatt på svenska, ”Fulltonigt evangelium sändning”, (Vollle Evangelie Zending) är en fri väckelse som *står utanför alla andra samfund. Vi hade tillfälle att vara med på två möten, ent’ mindre och ert stort kampanjmöte. Mycket folk var samlade i det sistnämnda mötet och i båda mötena söklüe sig många fram för förbön. Det var sjuka, *syndare och långtande och Gud gjorde underbara ting. Vi kände samma härliga Ande i dessa möten som hemma i Sverige. Halleluja.
Till hjälp för evangelii utbred’ande :har man omfattande litteraturverksamhet. Böcker, som är översatUa nill holländska, ridningar och rraknaner. Människor i detta katolska land får därigenom en första inblick i vad Gud gör på olika ställen. Jag -t-ror att väckelsen kommer att sprida sig över hela Europa. Fålmet är stort, men arbetarna äwro få. Bed därför, att Gud kallar fler arbetare till Europa, som kan vara med och sprida väckelsen’s eld. Jesus kommer snart!

Föregående inlägg Holländsk evangelist i Maranata, Jönköping
Nästa inlägg Första Maranata-mötet i Huskvarna

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x