Människans ansvar

Appell av Ulla Näsholm

GUD SKAPADE människan och satte henne att råda över jorden. Hon skulle uppfylla och bruka den.Redan i 1 Mosebok finner vi att jorden blev fördärvad och uppfylldes alltmera av våld.Den senaste tidens händelser i form av jordbävningar, storm och översvämningar har skakat om människors sinnen på ett annat sätt än tidigare. Oron växer över klimatförändringar som sker över världen och det syns som något väsentligt kommit i obalans eller rubbats och det påverkar hela världen.Från Jes. 24:19-20 står det:

-Jorden brister, ja, den brister. Jorden rämnar, ja, den rämnar. Jorden vacklar, ja, den vacklar. Jorden raglar som en drucken. Den svajar fram och tillbaka som en vakthydda i trädets topp. Dess missgärning vilar tung på den. Den skall falla och inte mer resa sig.

FÖR ATT försöka få en överblick över klimatförändringarna görs vart sjätte år en bedömning av en klimatpanel. För sex år sedan menade de att människan ”sannolikt” påverkade utvecklingen på jorden.Idag säger samma panel att det är ”mycket troligt” att det är människan som förändrar villkoren för jorden. Det är en alarmerande rapport, trots att den är återhållsam.

BUDSKAPET ÄR baserat på vetenskap och kan förhoppningsvis verka för att regeringar och företag minskar utsläpp från fabriker, motorfordon eller kraftkällor. Det kanske fördröjer katastrofen för jorden något, men hindrar den inte. Det är försent att stoppa utvecklingen och människan har börjat se sig om efter evakueringsmöjligheter, helt i linje med vad Harry Martinsson skrev om i diktverket ”Aniara”. Rymdskeppet skulle evakuera människor från den förgiftade jorden…Mänskligheten har handlat alltför ansvarslöst med de resurser den skulle bevara och bruka.

BIBELN TALAR om vad som skall gå över jorden. Skeendena idag talar om en apokalyptisk tid som håller på att bryta in över jorden.Gud vill alla människors frälsning och fortfarande kan den enskildes relation med Honom påverkas. Varje människa har ett personligt ansvar för sin själ.

DU KAN BLI FRÄLST, FÖRSONAD med Gud genom Jesus Kristus – IDAG!

Föregående inlägg Nummer 5 2006
Nästa inlägg Säden mogen till skörd

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x