Dagen hetsar mot Maranata

Aktuellt

Antingen ska Maranata tigas ihjäl eller också hängas ut rejält. Det har varit tidningen Dagens policy i snart 50 år. Exemplen är många och talande. Under 70- och 80-talen arbetade Maranataförsamlingen inne i Stockholms city aktivt med att ta sig an missbrukare, uteliggare och andra med olika typer av svårigheter. I ett av stans mer ökända kvarter satsades mycken ideell kraft och många var det som under de åren fick hjälp att ta sig ur sin hopplösa situation. Trots att tidningen Dagen under dessa år avsatte flera spaltmetrar text för att beskriva situationen i innerstaden valde man att tiga ihjäl Maranatas insatser. Maranata tilläts inte ens att annonsera i tidningen, en bojkott som lever kvar än idag.
Idag arbetar Maranataförsamlingen utifrån sitt missionscenter i Bromma och liksom tidigare är inriktningen att hjälpa de som har det svårast i samhället. Till församlingens missionscenter kommer en ständig ström av människor som sociala myndigheter annars inte vet var man ska placera. Flera av dem finns idag inkvarterade i Maranataförsamlingens hotell i Bromma.
I dagarna har skrivits mycket om Maranata i olika media utifrån tv-programmet Existens. Vad gör den kristna tidningen Dagen? Istället för att ge utrymme och beskriva värdet av den insats församlingen gör för Stockholms socialt utslagna går Dagen till attack och ifrågasätter varför kommunen anlitar Maranatas hotell och så stöder dess olagliga skola. På liknande sätt har man agerat tidigare i försök att skapa en allmän bojkott av denna kristna rörelse. Med hjälp av de miljonbelopp tidningen årligen kvitterar ut i form av statligt presstöd fortsätter hetsen mot Maranata.

Föregående inlägg Batey Bienvenido!
Nästa inlägg Regeringens utredare: – Föräldrarna disponerar barnen på fritiden…

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x