En ton från himlen

Vittnesbörd av Jörgen Lindroos från tältet Rålambshov

Jag ska läsa ur Apostlagärningarna i Bibeln. Det handlar om Petrus och Johannes, som nyligen hade varit med om det stora undret på pingstdagen. De fick ta emot den helige Ande och fick kraft till tjänsten. De ställdes inför Stora Rådet, för folket ville inte höra talas om det nya som kommit. Det har alltid varit så för väckelsefolket, att det mött motstånd bland det etablerade.

-De kallade in dem och förbjöd dem att över huvud taget tala eller undervisa i Jesu namn. Men Petrus och Johannes svarade dem: “Döm själva om det är rätt inför Gud att lyda er och inte Gud? Vi för vår del kan inte tiga med vad vi har sett och hört.” (Apg 4:18-20)

Det är också vårt budskap. Vi har sett någonting, och hört någonting. Det vill vi berätta och förkunna för er. Jag personligen växte upp i ett kristet hem. Det kan vara lätt att tänka sig att jag bara följt med i det som har skett i min uppväxt. Men också jag fick en gång se att Lammet hängde på korset för min synd, och så fick jag höra tonen från himlen. Nu vet jag att jag inte vill gå någon annanstans eller vara någon annanstans än i Jesu efterföljd. För jag har sett någonting och hört någonting.

Tänk om också du kunde få se något här ikväll. Tänk om du fick se Lammet på korset och förstå att det var för din skull han gav sitt liv. Vi hoppas kunna förmedla tonen från himlen på ett så mäktigt sätt att också du fick del av detta!
Tag emot Jesus – det kommer du aldrig att ångra!

Föregående inlägg Nr 3 2008
Nästa inlägg Hoppet bortom det synliga

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x