Jesus förvandlade mitt liv!

Vittnesbörd av Mindaugas Biveinis från Litauen

Guds frid! Jag vill först tacka för inbjudan vi fick att komma hit. Det känns gott att vara här. Ni sjunger så fint och spelar olika instrument. I bibeln läser vi att man prisade Gud med olika instrument. Jag tror att Gud tycker om det och välsignar det.

Jag vill berätta litet om mitt team. Vi kommer från Litauen, från en stad som heter Mariampole. Den ligger vid polska gränsen och det finns ungefär 50.000 invånare där. Alla som spelar med i teamet är med i vår församling. Det finns flera, men bara de som spelar bäst fick följa med. Församlingen är inte så stor, men vi har gemenskap och verkar Guds verk i vår stad.

Jag kom till Jesus, och han förvandlade mitt liv. Om ni vill se ett mirakel, så kan ni se på mig, ni kan komma och hälsa på mig! Och Gud har gett mig den uppgift jag håller på med nu. Jag och min fru har i sexton år besökt fängelset, de fångar som sitter där. Vi möter människor där som är uppfyllda av ondska och är arga på hela världen. Men då de lyssnar på evangelium, så förvandlar Jesus dem, deras ansikten förvandlas så att det syns. Vi förstår hur mäktig Jesus är, att han kan förvandla människors liv. Under de här sexton åren vi besökt fängelset, har Gud gjort många under, han har helat människor och totalt förvandlat dem när vi kommit med evangelium.

Jesus kom för att både hela och frälsa människor. Han kan befria från syndens fängelse och föda på nytt. Vi har stor glädje i Jesus. I Nehemja bok står skrivet att fröjd i Herren är vår starkhet. När vi förstår att Jesus gjort så mycket för oss, då fylls vi med stor glädje och tackar Herren för hans stora gärningar.

Vi brukar också besöka sjukhuset i vår stad. Våra systrar går till människor som ligger för döden. Människan behöver evangelium, det finns ingen annan väg till frälsning. Dessa sjuka människor får höra evangelium, och får möjlighet att lämna sitt liv åt Jesus och bli frälsta så att de inte dör i sina synder. Jesus gick här på jorden för två tusen år sedan. Han är mäktig också nu, det är samma ande som verkar nu och gör människor friska och Jesus fyller dem med sin ande. När man lämnar sitt liv åt Jesus, så blir man förvandlad. Evangelium har samma kraft idag. I Markus evangeliums sista kapitel står det:

-Och han sade till dem: “Gån ut i hela världen och prediken evangelium för allt skapat.
Den som tror och bliver döpt, han skall bliva frälst; men den som icke tror, han skall bliva fördömd.
Och dessa tecken skola åtfölja dem som tro: genom mitt namn skola de driva ut onda andar, de skola tala nya tungomål, ormar skola de taga i händerna, och om de dricka något dödande gift, så skall det alls icke skada dem; på sjuka skola de lägga händerna, och de skola då bliva friska.” (Mark 16:16-18)

Det ord vi läst här är evangeliets grund.

Våra systrar spelar trumpet och olika instrument. Nu är jag så tacksam för den här gruppen som blåser trumpet. Idag kan vi spela för Herren och vara till välsignelse för andra. Gud har gett oss kraft att göra hans vilja. Med dessa instrument kan vi verka, så ser människor på oss att vi inte är ruttna och dåliga. Vi säger att Jesus är Herre. Vi talar om den nya skapelsen vi är i Kristus Jesus. Men vi spelar bättre än vi pratar!

Föregående inlägg Utan kompromiss!
Nästa inlägg Det verkliga livet

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x