-IDAG är frälsningens dag

Tältmötesreportage från sommaren 2009 av Ulla Näsholm

NU är den välbehagliga (lägliga) tiden, säger bibeln. Pilgrimsfolket i Oslo och Maranataförsamlingen i Stockholm har förstått Jesu kallelse och maning att det hastar med skörden. De bestämde sig för att göra gemensamma satsningar och tillsammans i torg- och tältmöten ropa ut försoningens budskap: Låt försona er med Gud!

Under Maranataförsamlingens i Stockholm sommarkonferens 18-26 juli var det väckelsemöte varje kväll. I närheten av Solvalla travbana och på mer eller mindre gångavstånd till Bromma flygplats, kämpade Pilgrimsfolket från Norge och församlingen i Bällsta missionscenter, trons goda kamp som burit frukt både i människors frälsning och de troendes uthållighet och vilja till fortsatt efterföljelse och tjänst
Sommarkonferensen var allvarlig och rannsakande när gäster och förkunnare från skilda håll, delade Ordet till en utvidgad kunskap på efterföljelsens väg.
På kvällarna var det väckelse- och befrielsemöte och många sökte förbön till frälsning och förnyelse.
Se vidare i tidningens spalter där vittnesbörd och förkunnelse från konferensveckan är med.

Tältmöten i Rålambshovsparken 8-16 augusti

Norrmän och svenskar kämpade trons goda kamp iklädda Andens vapenrustning. Det kändes som en proklamation och utmaning av en tid med seger över ondskans andemakter på ett nytt och avgörande sätt. Jesus Kristus är konung var mottot för konferensen, och han var det i tältmötena och han är det för sitt folk; nu och i framtiden!

Det gamla cirkustältet med stjärnor i det mörkblå taket fick ännu en gång tjäna som bas och högkvarter för dem som var med och drev främmande härar på flykten så människor kunde befrias till sant lärjungaskap och lotsas in i församlingen, som ju är sanningens stödjepelare och grundfäste. (1917 övers övers.)
Gästande var Åse och Stig Andreasson, broder Henry, Mikael Hafsahl, Paulus Eliasson, tillsammans med en hel grupp från Pilgrimsfolket i Norge. En hel skara från Djurås i Dalarna, kom och proklamerade evangelium i vittnesbörd och sång.
Berno Vidén Dominikanska Republiken samt församlingens övriga bröder; Tage Johansson, Hans Lindelöw, Robin Widén, Emanuel Johansson och Roger Lindroos ledde sommarens kampanjer.

Hela Rålambshovsparken, torg och gator var också platsen för kulturella begivenheter – det var kulturvecka i stan.
Ibland kunde det kollidera då ljudvågor från olika håll stötte samman. Budskapen var många, liksom människorna som drev omkring i parkomådet under de fina sensommarkvällar och dagar man ville ta vara på.

Youngstorget Oslo 26-30 augusti

”A new generation..” Sången ekade ut över torget. En ny generation förmedlade evangelii budskap i tal, vittnesbörd, predikan och förkunnelse.
I det låga mötestältet där ljuset kom in genom det som påminde lite om kyrkfönster, samlade Pilgrimsfolket, Oslo människor för att de skulle höra och förstå att bara genom Jesus Kristus kan människor uppleva försoning med Gud, sin Skapare.
Det var kraft och överbevisning i sången. Unga och äldre från maranatafolket i Stockholm förstärkte den norska skaran både i sång, musik och förkunnelse. Ett ”ÖS” som bar tal och toner vida omkring.
På torget fanns ännu ett tält och båda hade fått tillstånd att förmedla ljud och en kväll blev det krock mellan det evangeliska mötet och showbusiness kulturella uppvisning.
Basarer, stånd med allt från frukt, smycken och kläder bjöd ut sina varor. Många flanerade runt då vädret var gynnsamt och något färre när det drog ihop sig till regn.

Jan Egil Hafsahl leder Pilgrimsfolkets arbete. Tillsammans med sin familj och en växande grupp av familjer och ensamstående yngre och äldre verkar de på ett intensivt sätt för att förmedla evangalium.
De arbetar hårt och mycket. Ordning och disciplin gör att de kan ha en enkel livsstil och förmedla stort överskott till mission.
De har ett omfattande arbete på flera platser i Rumänien med utgångspunkt från staden Arad.
Till tältet kom, förutom norrmän och svenskar, rumäner, spansk- och engelsktalande från många länder – det är fortfarande semestertid och sommarliv och det gäller att ta vara på det sista av sommarens upplevelser.

Tiden är kort. Domen över att människor förkastat Gud och hans bud vilar över mänskligheten och det gäller att ta vara på tiden och skynda för att ge människor Guds erbjudande om frälsning. Måhända var det sista gången budskapet om nåd och frälsning kunde förmedlas så öppet och fritt. Men – IDAG är frälsningens dag!

Föregående inlägg I storstadens mitt!
Nästa inlägg Förvaltarskap

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x