Ge mig ditt hjärta

Prédelus Michelot är en av våra haitiska bröder som är med i byggnadsarbetet i Palavé. Michelot är en ivrig evangelist som ägnar mycket av sin lediga tid till att studera andlig litteratur, något som kommer hela församlingen till godo då han undervisar ur Guds ord. Dessutom behärskar han både haitisk kreol och det spanska språket bra vilket gör honom till en utmärkt tolk under mötena. För de haitiska vännerna blir det en stor hjälp att få ut så mycket som möjligt av förkunnelsen.
I hälsningen nedan riktar sig Michelot till Midnattsropets läsare med frågan: Vill du vandra på Herrens väg?

Text: Prédelus Michelot

Giv mig, min son, ditt hjärta, och låt mina vägar behaga dina ögon. (Ords 23:26)

När en haitisk man förälskar sig i en kvinna så ber han om att få hennes hjärta. Han säger: “Ge mig ditt hjärta.” Varför? Jo, det är för att då hon överlåter sig själv och sitt hjärta till honom kan han föra henne med sig vart helst han går.
Gud ber också oss om överlåtna hjärtan. Tidigare vandrade vi i synd, utifrån våra tankar och önskningar. När vi vandrar våra egna vägar blir våra liv destruktiva. Vi borde inte ens tänka på att dela upp våra hjärtan mellan Gud och världen. Gud vill inte ha en del av våra liv, utan han vill ha hela hjärtat. Då vi överlämnat allt till honom går vi inte längre våra egna vägar efter våra egna önskningar utan vi vandrar istället efter Herrens vilja.

I Romarbrevet 12:1 står det:
-Så förmanar jag nu eder, mina bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära edra kroppar till ett levande, heligt och Gud välbehagligt offer.
Jag önskar att vi alla på samma sätt som Kristus gav sin kropp som ett levande offer för oss på korset, också är villiga att ge våra liv och hamna i ett beroende till Gud.
Om hjärtat får tillhöra Herren kommer det att föra oss djupare in i Guds rike, där frid och glädje råder. Ty i Kristus är livet!
I Johannes 10 talar Jesus om hur tjuven kommer för att stjäla, slakta och förgöra, men också om hur Jesus kommit för att vi ska ha liv i överflöd. Låt Jesus få bli kapten i ditt liv genom att du överlämnar ditt hjärta helt och hållet till honom.
Gud välsigne dig.

Broderliga hälsningar
Prédelus Michelot

Föregående inlägg Nya skolhuset i Palavé
Nästa inlägg Församlingens syskon i Palavé önskar Midnattsropets läsare en välsignelserik julhelg!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x