Tacka Jesus, för han är god!

Vittnesbörd av Tony Eriksson

Jag är så tacksam till Jesus, för han är densamme; i går, i dag och för evig tid! Hans namn är värt all ära. Jag hade för ett tag sen en svår period i mitt liv. Jag var nära döden och vet verkligen vad det är att leva utan Gud. Att leva med spriten, att ha den som en tröst. Den är ingen tröst alls, för efter ruset och allt det där, känner man bara tomhet. Men i Jesus finns allt!
Jag är busschaufför och är alltid så glad när jag kör. Det händer att jag sedan träffar människor i församlingen som åkt med min buss. Och då har de sagt: -Men hallå, är du här! Jag visste att det var något särskilt med dig! Jag har mött det där flera gånger. En gång var det en som hoppade på bussen och undrade vad jag gör. -Jag är med i församlingen och spelar, för jag är frälst, sa jag. -Det förstod jag, sa han. -Det syns på dig! När man har Jesus i sitt hjärta, då får man en sån lycka, och det bubblar inom en! Man får vittna och vara ett levande exempel. Jag vet att när jag kör min buss så är alla som åker med mig beskyddade. Jag får vara glad och ge dem hopp.
Jag vill nu säga till dig att den Jesus som vi tror på, han är här, mitt ibland oss. Tänk att han går mitt ibland oss här! Han helar också. Just där du sitter kan du få uppleva Jesus; att han lägger sin hand på dig och du får bli helad. Och du får bli förnyad i Jesus. Många människor sminkar sig och klär på sig det finaste de har för att gå på diskotek. De tror att det ska bli så lyckat. Och sedan, när de kommer hem så är de helt tomma. Men tänk att vi har Jesus! Vi behöver bara säga namnet Jesus och så känner vi den här underbara friden. Vi behöver inte sminka och klä upp oss, vi behöver bara öppna munnen och tacka Jesus! Jag vill säga till dig som lyssnar: öppna din mun, lova Jesus! Tacka Jesus! Det är så många som skulle vilja ha det du och jag har. De ger allt för att finna det, och vi sitter inne med vad Jesus ger. Tacka Jesus! Hylla Jesus!
Jag tänkte på det här bibelordet i Jesaja 53:

-Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad. Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade. 

Du kan bli helad. Du kan få frid genom det Jesus har gjort. Finns det något annat vi kan vara tacksamma för? Det är värt varenda sekund att tacka Jesus. Jag är så glad när jag vaknar på nätterna, och det första som kommer för mig är: Tack Jesus! Det är så ljuvligt med den här friden. Det första jag gör när jag vaknar upp är att tacka Jesus. Nu är det slut på gråt, slut på kämpande, för det har kommit in en frid i mig som är värd allt – den är övernog, det går inte beskriva med ord. En dag ska vi vara tillsammans med Jesus, och då ska vi uppleva den här friden för evigt.
Just nu är vi mitt inne i en strid. Det finns en som vill ha uppmärksamhet, vill ha våra tankar och binda oss. Men vi ska kämpa och strida som den som ska vinna seger. Halleluja! Var vi än är så ska vi kämpa och vinna seger. Tacka Jesus, för han är god. Han vet precis hur du har det. Han har räknat alla dina hårstrån. Han bär varje bekymmer. Du behöver inte misströsta, och tänka: oj,oj, Herre, hur ska jag göra med det här? Han vet det. Halleluja!
Jag vill lyckönska dig som är frälst och får vara i den kristna gemenskapen och höra om Jesus. Vi får bedja för dem som är därute, att de också får möta Jesus.

Föregående inlägg Jesu rike är mitt ibland oss!
Nästa inlägg Gud älskar dig och vill frälsa dig

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x