För dem som får hjälp betyder det så mycket!

Missionsrapport av Karin Vidén

Mellan regnskurarna idag besökte vi Maria i bateyen Lecheria. Det lilla hemmet som mäter ca 2,5 x 2,5 m var genomfuktigt och på den enda möbeln hon har, en säng, låg lilla Ursula 8 månader sjuk. Genom hålen i plåttaket droppade regnet in, och rann utefter väggarna där centimeterstora glipor mellan de murkna brädväggarna släppte in både vind och vatten. Väggen utefter sängen hade hon klätt med tidningspapper som nu i de intensiva regnen var genomblöta och knappt hängde kvar. Tvååringen som även hon var i dålig kondition stod riskabelt nära den öppna kolelden i järngrytan på golvet, där vatten kokade för att kunna användas till den lillas mjölk. Maria är så fattig!
Tidigare tvingades hon dagligen ut med sina små för att tigga ihop till sin och barnens försörjning, och liksom för så många andra tiggande mödrar är det de små barnen som i sammanhanget ger mest resultat. Vi uppmärksammade henne för en tid sedan och hjälper henne nu med matinköp för att hon inte ska tvingas ut på gatorna lika frekvent som tidigare.
Vår förhoppning är att inom kort få tag på en bättre bostad att hyra åt henne, och då i grannbateyen Palavé där vi arbetar dagligen, och lättare kan komma henne till hjälp.
På TV-nyheterna idag uppmärksammades det växande problemet med haitisk invandring och då just den alltmer vanliga synen med tiggande småbarnsmammor, som placerar sig ute i trafiken där barnen knappt syns där de går med sin utsträckta hand utefter bilköerna.
De ensamma flyktingbarnen som kommer blir också de fler och fler nu efter den stora jordbävningskatastrofen som drabbade Haiti i januari. Myndigheterna försöker med uppsamlingshem att fånga upp dem för att utreda var de kommer ifrån och om det finns föräldrar kvar i Haiti. Situationen blir alltmer ohållbar för dessa redan så utsatta.
Vi kan inte hjälpa alla, det kan ingen….men för den som får hjälp betyder det så mycket att få tillbaka sitt värde som medmänniska, och kanske kunna återfå en strimma hopp för sig och sina barn i en annars mycket miserabel livssituation.
Du som tror på en bönhörande Gud: -Var med och be för missionen i Santo Domingo!

Föregående inlägg Det är skördetid i Rumänien!
Nästa inlägg BEFRIAD – från religionens mörker

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x