Konsekvenser i mitt liv!

Vittnesbörd av Emanuel Johansson
Jag har inte varit med i Maranata i 50 år av förståeliga skäl. Jag var inte med i väckelsetider då skarorna samlades, men kom in i Maranata i ett senare skede. Jag blev född i väckelsen och mötte Jesus i tidiga år. Sedan handlade det om att välja. Jag har många gånger stått inför vägskäl. Ofta har man hört om Maranata. Även fast man är med i församlingen och satsar tid och krafter, får man höra från olika håll att Maranata är en församling som för en tynande tillvaro, och det är i den här perioden man fått göra sina val trots ett och annat råd om att Gud är väl större än den lilla tynande församlingen i Stockholm.
Det är en sak som jag tycker betecknar mycket av vad Maranata handlar om. Det är ett väckelserop med konsekvenser. Maranata handlar om att vänta Jesus. Att ha detta korta perspektiv att Jesus kommer snart. Det fick konsekvenser för en församling att säga nej till statsbidragen, till exempel. Det fick konsekvenser att säga nej till ekumeniken, att säga nej till engagemang för ett samhälle som är på väg mot sin upplösning, och istället satsa för det som består. Satsa på att Jesus kommer tillbaka, och det snart.
Maranata har också fått konsekvenser i mitt liv och för de val jag har gjort. Det handlar om att Jesus kommer och att hellre vara med i en grupp som måhända för en tynande tillvaro, men en grupp som väntar Jesus och vill satsa det man är och har för att Jesus kommer snart. Jag tror också att Gud är mycket större än Maranataförsamlingen i Stockholm. Gud är större än oss. Om du upplever Guds kallelse att gå in i ett verk på en annan plats, i ett annat sammanhang och på ett annat sätt, så ska du gå. Men alltför ofta har man sett exempel på att människor har gått och, med handen på hjärtat – har det handlat om Guds kallelse till ett verk på ett annat sätt, eller har det handlat om att bygga sitt liv för jord och värld? Handen på hjärtat.
Frågan är vad vi vill satsa på. Vi har ingen anledning att presentera oss själva, för vi har inget att komma med på det sättet. Vi har en bristande organisation, vi har brister på många sätt och är redskap som har sina begränsingar var och en av oss. Men tänk att vi får vänta Jesus, vi har en stor Frälsare som kommer snart och som ska ta hand om sin lilla hjord.
Föregående inlägg Det fungerar!
Nästa inlägg För att hämta de sina

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x