För att hämta de sina

Appell av Gösta Karlsson
Detta skall inte bli en artikel i vanlig mening, utan förr då ett upprop. Det finns nämligen en sak som i alla tider har varit en bärande faktor för Guds folk. Det är sanningen om att Jesus Kristus, Guds Son, skall komma tillbaka för att hämta de sina. Detta är något som har sysselsatt brudesjälarna i alla tider. Dessutom är Skriften glasklar då det gäller hur allt skall tillgå.
Man kan nu på en gång ställa den fråga som är så brännande för många Guds barn. Ibland undrar man med ängslan i rösten: ”Får jag vara med…?” Man kan ge en längre utläggning som svar, men det behövs inte. Kort och gott svarar vi: Liksom Jesus första kommande till vår jord med allt vad det innebar; försoningen på Golgata, Hans död och uppståndelse, liksom detta är grunden för Hans andra tillkommelse, så är också försoningsverket i Jesus grunden för att få vara med då vi skall hämtas hem. Det gäller alltså här, som i allt som har samband med vad Gud vill ge de sina, att man är i rätt ställning till Jesu försoning.
Kännetecknande för vår tid är de många villolärorna som florerar. Tänker då inte i första hand på de s.k. stora religionerna eller kristendomens många avarter. Nej, vad som verkligen stör mig personligen, det är postmillenianernas framfart. Dessa, som visserligen talar om Herrens tillkommelse, men som förlägger händelsen till efter Den Stora Vedermödan, eller till och med efter tusenårsriket. Man menar att man skall inte vänta Jesus nu. Bibeln har förutsagt de här människornas agerande. Man säger som den onde tjänaren i sitt hjärta: ”Min Herre kommer icke så snart.” Man skjuter tillkommelsen till en annan tid… längre fram. Konsekvenserna blir katastrofala. Lev som du vill… Inte kommer Herren nu, osv. De här nymodigheterna är inte förankrade i Guds Ord.
Den härliga sanningen om min älskade Frälsares snara återkomst är bibelns klara lära. Det är inte, som man lär på det här hållet, att det var en av Plymothbrödernas grundare, John Nelson Darby, som först kom med sanningen om att Herren skall hämta hem sitt folk, för att sedan i triumf återvända ‘med alla de heliga…’ Så lärde redan apostlarna!
Som sagt, ämnet är stort. Men jag inskränker mig till att läsa några bibelord som ger all klarhet man kan önska. Vi läser ur Matteus, kapitel 24:

-Ty såsom ljungelden, när den går ut från öster, synes ända till väster, så skall Människosonens tillkommelse vara. (Matt 24:27)

Ljungelden är ett annat ord för blixt. Hur lång tid tar en blixt? Det minner mig om det grekiska ordet atomos – dvs odelbar tid. Så går det till när Jesus hämtar bruden. Vers 29 talar om hur mellantiden fram till att Herren återkommer med alla de heliga skall vara. Sedan kommer Herren tillbaka med alla sina heliga. Det vill säga oss, som varit med Honom i himlen på bröllopet och nådesdomen. Det är den här ordningen som man har helt missförstått. Läs sedan vers 31, om hur Herren då sänder ut sina änglar som skall samla Hans utvalda från hela jorden. Det går inte på en sekund, utan är ett arbete som tar sin tid. Man kan uttrycka det så, att det är den andra fasen i Jesu andra tillkommelse.
Om tiden mellan upptagandet och församlandet kan du läsa i 2 Kor 5:10, då de frälsta människorna står inför Kristi domstol, som inte har något att göra med den yttersta domen. Då blir det dom till liv eller död, men Guds barn kommer inte under någon dom. Vi är ju redan dömda till döden. Men det är EN som har dött i stället för mig… Tror att det är nu som nådelönen delas ut. En del får lön under det att andra blir frälsta, men såsom genom eld. Herren hjälpe oss.
Föregående inlägg Konsekvenser i mitt liv!
Nästa inlägg Jesus är svaret! Men vilken är frågan?

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x