– Jag fick berätta om den Jesus jag känner

Av Nahdja Vidén

Jag arbetar som lärare i en Batey Palavé utanför Santo Domingo, där jag dagligen möter barn av olika slag. Har också barnmöten där vi samlas en grupp en gång i veckan.
Man ser behoven som finns när det gäller att lära känna Jesus, som barnens vän och inte någon ond Gud som straffar dem om de är olydiga. Man hör ofta hur många säger till barnen att de hamnar i en gryta med kokande olja där satan står och rör om.
Jag sjöng en dag med barnen i skolan, barnsången “Jesu kärlek är så underbar”, då en flicka sa: -Men fröken, han älskar inte mig för jag är dum.  Så då fick jag berätta för henne om den Jesus jag känner som är alla barnens vän, och ansiktet lyste upp på henne!
Har tänkt mycket på bibelversen, “lär den unge vid den väg han ska vandra så viker han ej av därifrån när han blir gammal”. Det är precis det som vi måste göra!
När Jesus var här på jorden så gav han sin välsignelse till barnen, sin tid och sin kärlek. Lärjungarna ville få bort barnen för att de störde, men Jesus tillrättavisade dem och sa att ”Låten barnen komma till mig och hindra dom inte, ty dem tillhör himmelriket”.  Han försvarade barnen.
Barnen är framtiden, låt oss ge dem en ljus framtid genom att visa på Jesus, som den ende rätte, sanne, underbare Frälsare han är.

Föregående inlägg Från Haitis bergsbygd
Nästa inlägg Vad kan vi vänta nu i arabvärlden?

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x