Tallåsstugan 2012 – rapport från sportlovsveckan

Tallåsstugan i Drevdagen blev platsen för årets skolungdomsvecka. Flera av oss som i år var med som föräldrar och lärare kunde minnas tillbaka till 1990 och -93 då Maranataförsamlingen också arrangerade skolungdomsvecka där. Vi tackar Gud för det som då såddes och idag bär frukt samtidigt som vi med stort allvar ber för den nu uppväxande generationen.

Text: Emanuel Johansson

Den 4-10 februari samlades pilgrimsbarnen, (hemundervisade barn ifrån Norge och Sverige) tillsammans med föräldrar och lärare till sportlovsvecka i Drevdagen, norra Dalarna.
Vi fick uppleva några fantastiska dagar tillsammans. Tallåsstugan är omgiven av orörd natur och många av oss fick under dagarna se både älg och rådjur i skogen. Till vår ankomst hade man kört upp skidspår i anslutning till huset.
Som pulkabacke kunde vi använda uppfarten till huset. Där tävlade både små och stora. På kvällarnas prisutdelning  belönades alla som deltagit med en chokladbit. I samma backe som pulkatävlingarna genomfördes åktes också skidor och snowboard.
Sean från Dominikanska republiken prövade på att åka skidor för första gången. Han avskräcktes inte av de första vurporna, utan kämpade sig till skidåkningens färdigheter.
En av dagarna gjordes en gemensam utflykt i skogen. Vårt värdfolk, Folke och Astrid Mosshäll ordnade med scoterskjuts en bit in i skogen där en stor brasa gjorts i ordning. Efter några sånger grillade vi korv och njöt av den vackra omgivningen.
Avskildheten och lugnet på den för stressade stockholmare enskilda platsen, bidrog till koncentrationen under bibellektionerna och väckelsemötena på kvällarna.
Med pedagogisk vana från mångårig erfarenhet av hemundervisning kunde de som talade förmedla ord och budskap som både små och stora hade stor behållning av.
Vi fick höra om den sanna glädjen, om att vara redskap i Herrens händer. Om vad det innebär att ha Gud till far.
Robin Vidén talade om hur Gud kallar på oss, illustrerat med djuren som på Guds maning gick in i arken. Själv var jag en Elefant som efter en vända i lokalen kom in i arken(under bordet vid talarstolen).
Tage Johansson talade om hur viktigt det är att söka att bli fylld med Guds Ande.
Undervisningen under dagarna fick sitt gensvar särskilt i sista kvällens möte när vi upplevde en förkrosselse och ett starkt behov av att söka Gud i bön. Stor och liten gick fram till förbön, vi bad med och för varandra.
Mötet avslutades med en segermarch runt i lokalen.
Ja, många av oss fick uppleva något mer av Jesus under dessa dagar.
Själv upplevde jag en förnyad inspiration att fortsätta arbetet för evangelium. Det är nåd att få vara med!
Bed för barnen!

Föregående inlägg Everybody Hallelujah!
Nästa inlägg En Guds boning

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x