Besök från Ukraina

Under några dagar i februari fick församlingen besök av tre bröder från Irpén i Ukraina. De är verksamma i en pingstförsamling med ursprung hos oregistrerade pingstvänner som förföljdes under sovjettiden. Maranataförsamlingen hade kontakt med dem redan innan Sovjets fall och med åren har det blivit många besök. 

Presentation av de ukrainska bröderna:

Ivon Timoshenko arbetade i en fabrik när Sovjetunionen föll och all verksamhet upphörde. Tio tusen anställda blev arbetslösa. Ivon hade börjat söka Herren och bad nu intensivt till Gud om ett ingripande, och Gud hjälpte honom i den svåra situation han hamnat i.

Sergei Kovalchud var med i Afganistan då Sovjetunionen förde krig där. Av en händelse bytte han och en militärkollega plats där de satt i en stridsvagn. Strax därefter blev de beskjutna och kulorna for rakt förbi Sergei men den andre soldaten träffades och föll. Det gick 17 år innan Sergei sedan tog emot Jesus, och han är nu engagerad i många praktiska uppgifter i sin församlings arbete.

Vasily Muravitsky tillhör en stomme av troende som redan under Sovjettiden var tillsammans med vänner som under årtionden suttit i fängelse för sin tro. Vasilys mor fick en profetisk hälsning innan han föddes, om att hon skulle föda en son som skulle bli en Herrens tjänare. Han försökte komma undan den hälsningen, men Gud talade till honom i unga år, och han är idag föreståndare för församlingen i Irpén i Ukraina.

Föregående inlägg Jesus vill höra våra böner
Nästa inlägg Midnattsropet nr 1 2019

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x