En ny dörr har öppnats

Missionsrapport av Veronica Vidén

Som MR tidigare informerat om har situationen för papperslösa haitiska barn försvårats i Dominikanska republiken, så att de inom en snar framtid förbjuds inträde i landets skolor. Detta har medfört att församlingens skolverksamhet i Palavé, som bedrivits i nästan nio år på lågstadienivå, nu har fått läggas ner. De elever som studerade hos oss har vi lyckats hjälpa in i den kommunala skolan. Orsaken är att våra papperslösa elever inte registreras i det nu landsomfattande skolregister som arbetas fram, och som är en förutsättning för att få avgångsbetyg, för vidare studier.  Vi tackar Gud för alla de barn som under åren har kunnat få hjälp med en bättre start i livet och en bättre grund att stå på, med Jesus i centrum och som styrkan i livet.
En ny dörr har öppnats för oss, och vi startar nu till höstterminen en skolförberedande verksamhet för barn under skolpliktig ålder. Det vi alltid önskar är att Gud ska vara den som leder arbetet och att vi ska kunna nå de mest behövande. Vi öppnar också en frukostservering för barn i Palavé! Vi har besökt de fattigaste hemmen i bateyen och samlat ihop en grupp barn. Detta är ett stort böneämne att vi ska kunna utveckla frukostserveringen och öppna för fler barn allteftersom
Ett annat projekt i Palavé som också är nytt är en Loppis som vi har kunnat förverkliga genom att personer från olika platser i stan har skänkt kläder och annat! Mottot är att sälja billigt och så gynna folket i Palavé, samt att varje peso som kommer in omvandlas till mediciner, mat och skolmaterial för ännu fattigare barn i grannlandet Haiti! Förra försäljningen var mycket uppskattad. Haitierna i bateyen är glada att de genom sina köp också kan stötta sitt eget folk i Haiti.

I bergsbyarna Mont-Leon och Belle-Terre, i Haiti, har församlingen kunnat bekosta skolgång för 564 barn för läsåret som gick, och nu inför kommande läsår är det 800 barn som behöver din och min hjälp för att kunna studera!

Vill du vara med och hjälpa dessa barn? Vill du stötta frukostserveringen för barnen i Palavé? Du kan sätta in en gåva på Maranataförsamlingens pg 44 10 05-6. Märk inbetalningen: Haiti

Föregående inlägg Vittnesbörd
Nästa inlägg Kampen för den fria församlingen

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x