Hälsningar från Dominikanska republiken!

Barnvälsignelse
Lill och Jan Egil Hafsahl besökte församlingens missionsarbete i Dominikanska republiken under mars månad, ett besök som var till stor glädje och uppmuntran för oss alla. Med en serie bibelstudier som Jan Egil hade om tabernaklet som förebild på frälsningen, fick församlingen god uppbyggelse. Under besöket hade vi också en glädjefylld samling med barnvälsignelse där många familjer deltog och bad om förbön för sina barn. Därefter var det dop till Kristus då två haitiska kvinnor beslutat sig för att följa Jesus.

Ombyggnad i Palavé
Sedan september månad 2012 tar vi i Palavé emot ett sextiotal barn som varje morgon måndag till fredag får frukost. Behoven av att ge barnen frukost är stort varför vi nu byggt om frukostserveringen. Genom att en vägg tagits bort och nya bärande pelare gjutits så har både kök och frukostrum blivit större. Så småningom räknar vi med att kunna ta emot 100 barn varje morgon. Dessutom söker vi efter en lämplig ugn för att baka eget bröd. På bilden till vänster syns församlingens egen murare Lucson förbereda för ett nytt innertak. Till höger är det Simon som röjer för att ge plats åt det nya takvirket.

Missionen behöver ny bil
Den planerade resan till Haiti tillsammans med Lill och Jan Egil Hafsahl fick ett snöpligt slut strax före gränsen, då upphängningen i bilens bakaxel gick sönder. Med hjälp av en duktig svetsare kunde bilen lagas provisoriskt och vi lyckades återvända till Santo Domingo. Bilden visar hur Zebastian, Sean och Jan Egil begrundar haveriet. Den provisoriskt lagade bilen används för korta resor men måste bytas ut.

Stöd missionen
Pg 44 10 05 – 6

Föregående inlägg – Man måste uppleva det heliga vansinnet!
Nästa inlägg Martyrkyrkan i Tredje Riket

Relaterade inlägg