Han släpper aldrig taget

Appell av Barbro Schröder

– Alla publikaner och syndare höll sig nära intill Jesus för att höra honom. Men fariseerna och de skriftlärda kritiserade honom ständigt och sade: ”Den mannen tar emot syndare och äter tillsammans med dem.” Då berättade han denna liknelse för dem: ”Om någon av er har hundra får och förlorar ett, lämnar han då inte de nittionio i öknen och går och söker efter det förlorade tills han hittar det? Och när han har funnit det, blir han glad och lägger det på sina axlar. När han sedan kommer hem, samlar han sina vänner och grannar och säger till dem: Gläd er med mig! Jag har funnit mitt får som jag hade förlorat. Jag säger er: På samma sätt blir det glädje i himlen över en enda syndare som omvänder sig – inte över nittionio rättfärdiga som ingen omvändelse behöver. (Luk 15:1-7)

Vem saknade det bortkomna fåret i skaran? Kanske någon tänkte: ”Skönt att bli av med honom.” Allt fungerar så bra ändå, och förresten; ingen vet hur många vi är för in ibland oss har kommit andra får, som inte tillhör hjorden. De vill gärna putta ut dem som inte vill lyssna på nya idéer om hur fåren ska leva. Och det fåret som gått bort kanske försökte tillrättavisa felaktigheter, men ingen ville höra sanningen, så han gick undan. Men då kom herden och han kände det bortsprungna fårets sorg och letade upp det och tog det på sina axlar för att lätta fårets börda. Han tog hem det. Han var inget övergivet får.
Herden hade kontrollen hela tiden och även så var det för den ”förlorade sonen”. Han var ett Guds barn. Fadern släppte honom inte, men han fick gå igenom svåra prövningar på grund av sin olydnad. Men tänk vilken nåd; Han släpper aldrig taget om dem som är hans dyrköpta barn. Även om den förlorade sonens bror inte ville ha honom tillbaka, så hade Gud en annan syn på den saken.
Du ska veta vem du än är, var du än befinner dig, om du en gång tagit emot frälsningens gåva i Jesus så är du ett Guds barn och Han vakar över dig och vill leda dig rätt.
-Ty min son var död men har fått liv igen, han var förlorad men är återfunnen. (Luk 15:24).
Guds Ord är sanning och Jesus är med dig alla dagar tills du går in i evigheten och får möta Honom.

Föregående inlägg Midnattsropet nr 1 – 2013
Nästa inlägg Lärjunga skap i en sann efterföljelse

Relaterade inlägg