Myrans vishet

Appell av Hans Lindelöw

Du kanske är deprimerad? Du kanske undrar vad meningen är? Kanske har du kommit hit till tältet i kväll för att möjligen finna meningen med tillvaron. Det finns ingen mening känner människan, men låt oss börja med det lilla då. Det kanske finns en liten mening. Ta exempelvis en myra, den är så liten. Men bibeln säger att den tillhör ett vist folk. Det är ett vist folk, myrorna. Det står så här i Ordspråksboken:
– Fyra finnas, som äro små på jorden, och likväl är stor vishet dem beskärd:
myrorna äro ett svagt folk, men de bereda om sommaren sin föda; klippdassarna äro ett folk med ringa kraft, men i klippan bygga de sig hus; (Ords 30:24-26)
Vad har vi kommit till för församling? Har vi kommit till bävrarnas, klippdassarnas församling. ”Väl är din kraft ringa men du har tagit vara på mitt ord och icke förnekat mitt namn.” Det betyder att du har byggt ditt bo i klippan.
Det står också om gräshopporna och gecko-ödlan, men vi håller oss till myran den här gången. De är ett svagt folk men bereder om sommaren sin föda. Myran är lik en vis son. Det står nämligen så här lite tidigare i Ordspråksboken:
– En förståndig son samlar om sommaren, men en vanartig son sover i skördetiden. (Ords.10:5)
Nu är det sommar, vad ska vi göra. Ska vi ta vara på de här dagarna, den här tiden. Ska vi vara som myran, som en vis son, som samlar in? Vad samlar vi? Vad samlar människor? Det är en typisk egenskap hos människan att samla. Jesus talade också till dem som samlar.
– Samlen eder icke skatter på jorden, där mott och mal förstöra, och där tjuvar bryta sig in och stjäla, utan samlen eder skatter i himmelen, där mott och mal icke förstöra, och där inga tjuvar bryta sig in och stjäla. (Matt 6:19-20)
Bibeln talar om att det finns en oerhörd anhopning av skatter på jorden. Men de som samlar dem lider av en väldig inre tomhet.
Men du, det finns skatter i himlen, och det är därför du har kommit hit ikväll. Gud kan öppna dina ögon för att du ska se dessa skatter. Därför har du också kommit till det förhållandevis lilla Maranatafolket, men vi har ett stort och mäktigt namn som vi bekänner oss till. Det namn som du har hört om från första stund här i kväll. Det är namnet Jesus. Gör också du så: Åkalla detta namn och du ska få erfara att var och en som åkallar Jesu namn ska bli frälst. Det innebär också att få syn på de skatter som är i himmelen, att börja röra sig i rätt riktning.
Ta vara på tiden nu, den här sommaren. Samla med oss. Gud ska se till att det blir ett församlande som är meningsfullt. Ett församlande omkring detta stora, härliga och mäktiga namn – Jesus Kristus. Amen

Föregående inlägg Faller Mellanöstern samman?
Nästa inlägg ”Det förmår alla” Apropå övervakningen på internet

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x