– Han ställde mig på den fasta klippan

Vittnesbörd av Kjell Ljungquist

Jag ska dela ett ord med er ur Galaterbrevet:
-Ty jag har genom lagen dött bort från lagen för att jag skall leva för Gud. Jag är korsfäst med Kristus, och nu lever inte längre jag, utan Kristus lever i mig. Och det liv jag nu lever i min kropp, det lever jag i tron på Guds Son, som har älskat mig och utgivit sig för mig. Jag förkastar inte Guds nåd. Om rättfärdighet kunde vinnas genom lagen, då hade Kristus dött förgäves. (Gal 2:19-21)
Vi får leva i tro på att vi har blivit korsfästa. Jag får dagligen påminna mig själv om att jag har blivit korsfäst med Kristus. Det är en kamp att leva det kristna livet.
Jag har själv inte varit kristen hela livet. Jag blev det när jag var ganska gammal. Jag var nästan femtio år när jag blev kristen, och jag blev frälst från ett liv i synden. Jag använde alkohol och droger en massa år, i trettio år. Men Jesus drog mig upp ur fördärvets grop och ställde mig på den fasta klippan som är han själv. Jag har fått uppleva att det håller. Det kan vara kamp och strid från alla håll; både inifrån och utifrån, men Jesus Kristus håller. Se på Jesus och tänk på honom, se på korset och blodet, det håller.
Det finns inga hopplösa fall för Jesus Kristus, och det har jag verkligen upplevt. Det är egentligen inte så märkvärdigt att ha blivit frälst från synden, det är märkvärdigare att bli bevarad. Tänk, alla som blivit bevarade! Jag tänker på er ungdomar som är bevarade i tron, som har sluppit det här syndalivet. Det är ingenting att lockas av eller längta efter. Det är ormen som tjusar litet med sin lockelse, men sedan stinger han. Han vill inte släppa taget; han är som en boaorm. Han håller taget. Men Jesus Kristus kan befria, och han har trampat ormens huvud. Han har krossat ormens huvud. Så i Jesu namn och genom korsets kraft finns det befrielse. Bara jag tror på honom, söker honom och vill kapitulera. Man får kapitulera. Jag gjorde inte det, för jag ville klara mig själv. Jag tyckte att jag var duktig, jag var bäst och inget skulle inkräkta på mitt ego. Men jag fick böja mig vid korset, och det var först när jag gjorde det som jag blev fri.
Jag ska läsa ett bibelord till:
-Se till att ingen rövar bort er med sin tomma och bedrägliga filosofi, byggd på mänskliga traditioner och stadgar och inte på Kristus. Ty i honom bor gudomens hela fullhet i kroppslig gestalt, och i honom är ni uppfyllda, han som är huvudet över alla makter och väldigheter.
 – Han har klätt av väldena och makterna och förevisat dem offentligt, när han på korset triumferade över dem. (Kol 2:8-10, 15)
Tack Jesus Kristus för att du har triumferat över alla makter och furstar. Du har trampat ormens huvud, Jesus. Du har vunnit en evig seger, och jag vill bara tacka dig för det, Jesus Kristus. Tack för korsets kraft som verkar än idag, halleluja! Tack för att du sitter på Faderns högra sida, tack för att du manar gott för oss idag, Jesus Kristus, och tack för att segern är fullbordad. Ta hand om din församling, led oss dag för dag och steg för steg. Tack för den kärlek du har utgjutit i våra hjärtan. Tack för din helige Andes kraft och styrka över din församling. Prisat och lovat vare ditt heliga namn. Amen. n

Föregående inlägg Jesus lyfte mig upp!
Nästa inlägg – Jesus är en verklighet!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x