Låt Jesus fylla dig med den helige Ande!

Vittnesbörd av Verner Eriksen

Jesus var ungefär 30 år då han började sin gärning. Han lät sig döpas av Johannes i floden Jordan och Guds ande kom över honom, ja den sänkte sig ned över honom som en duva. Det behövdes för att han skulle skickliggöras för det uppdrag han hade fått. Därefter gick han ut i öknen och frestades av djävulen.
Jag har tänkt på en man som hette Nikodemus. Han kom till Jesus på natten, och jag har funderat på vad han egentligen ville veta av honom.
-Denne kom till Jesus om natten och sade till honom: ”Rabbi, vi veta att det är från Gud du har kommit såsom lärare; ty ingen kan göra sådana tecken som du gör, om icke Gud är med honom” (Joh 3:2).
Sådana tecken! Om inte Gud är med honom!
Nikodemus förstod att Gud måste vara med honom, eftersom han kan göra de tecken han gör. Gud var med honom och stadfäste sitt ord. Men vad ger då Jesus honom för svar? Han kanske inte fick det svar han hade väntat sig, men Jesus säger:
-Sannerligen, sannerligen säger jag dig: Om en människa icke bliver född på nytt, så kan hon icke få se Guds rike (v 3).
Det där hade inte Nikodemus väntat sig; att en människa måste bli född på nytt. Det tyckte han lät helt horribelt, helt vansinnigt.
Man förstår dock att det var ett viktigt svar Nikodemus fick, att en människa måste bli född på nytt, för att hon annars  inte kan få se Guds rike. Jesus sa vidare:
-Sannerligen, sannerligen säger jag dig: Om en människa icke bliver född av vatten och ande, så kan hon icke komma in i Guds rike (v 5).
Av vatten och ande måste hon födas för att få komma in i Guds rike! Nikodemus kunde omöjligt förstå detta, varpå Jesus frågar:
-Är du Israels lärare och förstår icke detta?
För att vi ska få den här utrustningen som Gud vill att vi ska ha för att kunna vinna människor, så måste vi födas på nytt. Gud måste få kläda oss med kraft så vi kan få styrka att gå ut och vittna för människor om honom som har frälst oss.
 I Apostlagärningarna ser vi vad som hände på pingstdagen:
-Då kom plötsligt från himmelen ett dån, såsom om en våldsam storm hade dragit fram; och det uppfyllde hela huset där de sutto. Och tungor såsom av eld visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på dem, en på var av dem. Och de blevo alla uppfyllda av helig ande och begynte tala andra tungomål, efter som Anden ingav dem att tala (Apg 2:2-4).
Som ett vittne för Jesus får vi utrustas med den helige Ande. Den har han lovat oss att få. Jag tror det är många som längtar efter detta, som kanske inte har blivit döpta i den helige Ande och fått uppleva tungotal som tecken. Det kan du få nu! Om du längtar och beder, så kan Jesus utrusta dig och ge dig den rustning du behöver.
Du som inte är frälst, du kan bli frälst och få uppleva Guds Ande. Han skickliggör dig för det uppdrag han vill utföra genom dig. Vi får vara hans vittnen i dessa dagar innan Jesus kommer. Vi vet att han kommer mycket snart så det gäller att vara redo då han kallar till tjänst, så att vi får  många med oss på den här vägen som Gud har stakat ut för oss att gå. Ta emot Jesus i ditt hjärta, och låt honom fylla dig med den helige Ande. Låt honom få berika dig med andens dop. Då får du gå ut på hans Ord och bli ett vittne och vinna människor för honom. Amen.

Föregående inlägg Tro som övervinner
Nästa inlägg Vårt stora hopp är att vi en dag ska få möta Jesus!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x