Frid vänner och medarbetare!

I vår samtid då vi ser hur hela världen vacklar, och hur människor framlever sina dagar utan Gud och utan hopp, bekräftas samtidigt budskapet Jesus gav oss om den sista tiden och om sin tillkommelse. Folken grips av ångest och människor ska tappa andan av skräck i väntan på det som ska drabba världen.

Församlingens uppdrag är att förmedla Jesu kärlek och det hoppfulla budskapet om hans snara tillkommelse; att vinna människor för Kristus. Han som sade gå ut har också lovat att vara med oss alla dagar.

Vi har redan kommit en bra bit in på det nya året och dagarna hastar förbi. Är det kanske de sista tillfällena som passerar?

 
I församlingen fortsätter det kontinuerliga arbetet med mission och evangelisation. Den inre samlingen med bön och bibelstudier skapar förutsättningar för att nå ut. Under vintern har ett initiativ tagits att gå till tiggarna i vårt närområde. Med te och smörgåsar, ibland också med sovsäckar, filtar och spisbränsle har församlingens ungdomar besökt dessa utsatta människor, där de bor under broar och i avställda bilar.

På torgen har budskapet proklamerats med sång och vittnesbörd, traktater och tidningar, särskilt lördagskvällar har kommit att bli ett tillfälle för evangelisation.

 
Det är angeläget för allt Guds folk att komma tillsammans för att påminna varandra om det stora uppdrag vi har, och vi är tacksamma till Gud att vi återigen kan inbjuda till konferenser och möten på Bällsta missionscenter. Nu närmast inbjuder vi till Påskkonferens 24 – 28 mars kring försoningens budskap. Aposteln Paulus skriver om försoningen och det nya livet i Jesus som det absolut viktigaste vi har att förmedla:

– Jag förde vidare till er det allra viktigaste, vad jag själv har tagit emot: att Kristus dog för våra synder enligt Skrifterna, att han blev begravd, att han uppstod på tredje dagen enligt Skrifterna (1 Kor 15).

 

Den 8 – 10 april blir det Temadagar med Hans Lindelöw som huvudtalare: Att vara vittnen i en konfliktfylld tid.

Kristi himmelsfärdshelgen 5 – 8 maj samlas vi till evangelisations- och missionsdagar, då familjen Sean och Veronica Ureña från Dominikanska republiken är med oss.

Därefter närmar sig också sommaren, och en önskan har växt fram att satsa mer än vad vi gjort tidigare på evangelisation och tältmöten. Därför pågår just nu ett intensivt arbete med att söka platser och tillstånd för att ha tältmöten på flera platser i landet. Dessa planer vill vi först och främst lägga fram som ett böneämne. MR återkommer när tider och platser är bekräftade.

Vi ser också fram emot Sommarkonferensen som också i år blir på Bällsta Missonscenter den 16-24 juli.


Med denna hälsning uppmuntrar vi dig att vara med i bön och arbete för att nå ut med evangelium.

Guds rika välsignelse!

För Maranataförsamlingen i Stockholm
 

Emanuel Johansson Hans Lindelöw

Föregående inlägg Människofiskare
Nästa inlägg Hotas vår välfärd av flyktingar?

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x