En cykelpump i konserten…

Vittnesbörd av Stefan Dahlberg 

”Och Herren, vår Guds ljuvlighet komme över oss” (Ps 90:17).

I mitten av januari var min hustru och jag inne i konserthuset i kungliga huvudstaden. Det var ”öppet hus” och filharmonikerorkestern gav konsert. Vi hade satt oss på läktaren och hade god utsikt ned över orkestern.
Mitt i allt upptäckte vi att det fanns ett mycket ovanligt ”musikinstrument” som användes ett par gånger under framförandet. – En cykelpump! Dess speciella ljud hade en särskild uppgift i musikstycket.
Mina tankar gick då till att om vi ser församlingen som en orkester där vi tjänar Gud med olika gåvor: Den ena spelar horn, den andra harpa, den tredje flöjt, o.s.v.
Vad händer om vi plockar bort denna cykelpump, som inte fordras minsta musikalitet för att användas? Jo, det fattas något i detta musikstycke, och blir inte alls detsamma.
Du som tycker att du har en så liten uppgift, du kan tjäna Gud så ringa, du tänker: Min uppgift behövs knappt alls…
På samma sätt som cykelpumpen hade en liten men väl så betydande uppgift i sitt sammanhang, så är din måhända än så anspråkslösa uppgift viktig i Guds rike och församlingen. Och om den tages bort, så fattas något i församlingen. Det blir inte det som Gud hade tänkt. Men då du fungerar i din uppgift och låter Jesus ta hand om allt och låter Honom leda församlingen framåt, då kan vi verkligen få uppleva detta vi läste i början: ”Och Herren, vår Guds ljuvlighet komme över oss.” Amen.

Föregående inlägg Lagstiftningens mål: Ett antikristligt system
Nästa inlägg Europas flyktingar

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x