Europas flyktingar

Ur boken Nedräkning mot Harmageddon av Jan Egil Hafsahl

Här följer ett utdrag ur Jan Egil Hafsahls mycket aktuella bok Nedräkning mot Harmageddon. Den skrevs utifrån några bibelstudier, som författaren höll vid årsskiftet 2015/2016 både i Norge och Sverige. Vi väljer att här publicera ett avsnitt  där Jan Egil profetiskt behandlar flyktingsituationen förr –och nu:

Innan vi går vidare måste vi se något på den ökande flyktingströmmen som kommer till Europa. Vi har i dag ca 60 miljoner flyktingar i världen, de flesta innanför sina egna länders gränser. TV2 uppgav den 22 december 2015 att gränsen till en miljon var nådd i Europa.
Allt tyder på att flyktingströmmarna från Syrien och Afghanistan bara är en liten början. Flera krisdrabbade länder står på tur, där ekonomiskt sammanbrott kommer att sätta massorna i rörelse.
Det Europa vi känner idag, med trygghet och stabilitet, kommer snart att bli radikalt förändrat.

Det Västromerska rikets undergång

Vi såg att det Västromerska riket gick under år 476 e.Kr.
Hur kunde ett demokratiskt välfärdsrike där Pax Romana och en väletablerad rättssäkerhet fanns grundad, brytas ned? Svaret finner vi i folkvandringarna.
Här möter vi anglerna, saxerna och guterna, frankerna och de olika goterriktningarna, hunner och vandaler. Vi vet också att slaviska och keltiska immigranter flyttade sig under denna period.
Det finns bevis för att det var stora klimatförändringar mellan 400- och 500-talet: Klimatet blev kallare och våtare. Växtsäsongen för bönderna blev kortare, och högre liggande områden blev olämpliga för korn. Resultatet blev en stor hungersnöd i Europa, och människor drevs på flykt i jakten på mat.

En annan orsak till folkvandringarna var den ändrade sjukdomsbilden. En böldpest började i Asien (Kina) eller i Nordafrika (Etiopien) runt 500-talet – och åter var människor på flykt. Pesten drog över hela Europa, och nådde våra breddgrader på 1300-talet, känd som Digerdöden.
En tredje orsak till folkvandringarna var krig och oro. Nya inflyttare störde med sin närvaro och satte sinnena i kokning. Hela Europa var i omvälvning och kaos. Ropet efter trygghet födde en Karl Martell, en Karl den store, osv.

De problem Europa då stod inför var ytterst små, jämfört med de problem Europa nu, inom överskådlig framtid, kommer att möta. Ropet efter ordning, stabilitet och fred kommer att stiga till ett crescendo. Svaret kommer att ges genom Antikrist.

Föregående inlägg En cykelpump i konserten…
Nästa inlägg Vederkvickelse i kampen!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x