På missionsuppdrag i Sverige

I sommar har Maranatatältet rests på flera platser i landet. Tältmötesserien inleddes i Falun 3 – 5 juni och fortsatte sedan i Mariestad och Nässjö, för att slutligen avslutas i Rålambshovsparken i Stockholm. Här följer vittnesbörd och intryck från några av deltagarna.

Jakob Hafsahl:
Det är verkligen värt att satsa på det här med att komma ut med evangelium, med budskapet om att ”Jesus ska komma igen”, som det också stod på våra T-shirtar.
Torgmötena var väldigt fina och jag stod och delade ut traktater och väldigt många tog emot. Det gick åt väldigt många traktater och jag tror att det är mer värdefullt än vad vi för stunden kan se. Jag tror att även om de bara läser rubriken så har ett frö genom det blivit sått.
Jag tyckte också att mötena var väldigt fina, och det var väldigt viktigt för dem som kom att få höra budskapet. Det var en sak som Paulus Eliasson sa som fastnade speciellt, och det handlade om hur någon sagt, ”jag tror att Jesus ska komma igen, men jag hoppas att han inte kommer så väldigt snart för vi har det väldigt bra”. Jag tror att det är många som även om man inte erkänner det, så har man den tanken; man tror på att han ska komma, men helst inte precis nu, för nu har man det ju så väldigt bra här. Jag tror det var ett mycket viktigt budskap. Amen.

Zebastian Vidén:
Det var väldigt fint att vi kunde komma ut med evangelium. Det finns fortfarande en mottaglighet i Sverige. Människor ser allt som händer runt om i världen, de ser allting som sker och de söker ett svar. Och vi har svaret! Eller hur? Vi har Jesus! Därför kan vi frimodigt under resten av den här sommaren gå ut med det här budskapet om att Jesus kommer snart igen, för det är sant.
Jag är väldigt tacksam för att jag kunde vara med själv, det betyder mycket. Jag hoppas verkligen att var och en av oss, i alla fall någon gång ska kunna få möjligheten att följa med ut den här sommaren. Det sätter sina spår. Amen.

Keren Lèon:
Mötena i Falun var underbara, och det handlade mycket om församlingen. Paulus Eliasson talade om individualismen som har kommit in i församlingen och som inte är från Gud, utan Gud vill ha ett enat folk, där alla är lemmar i en kropp för Gud.
Det var väldigt välsignat att få vara med. Vi hade tröjor som det stod ”Jesus kommer igen” på, och bara att ha på sig de där tröjorna väckte väldigt stor uppmärksamhet bland folk. Det var som att evangelisera eftersom folk läste vad det stod på dem.
Vid ett tillfälle stod några av oss och väntade på resten intill en motorväg, och så hörde vi att någon skrek: Han finns inte!
Vi undrade vem som skrek och vad han menade med det, för vi hade för en stund glömt bort att vi hade de här tröjorna på oss.
Men Jesus finns och han kommer snart igen, och någon fick där en hälsning genom orden på våra tröjor.
Väldigt många tog emot traktater, och man såg Jakob hela tiden komma springande för att hämta fler och fler, så det var ju underbart.
Man behöver inte åka till något annat land för att missionera, utan här i Sverige behöver man också få höra om Jesus, och jag är väldigt tacksam för att vi kan ta de här tillfällena i sommar och satsa på olika platser i vårt land.
Att kunna gå ut som ett team och göra det här tillsammans, det styrker väldigt mycket. Det var väldigt roligt när vi samlades för att äta mat, när vi delade upp oss för att göra olika saker; några ska göra det här, och några ska göra det där. Vi var ute som ett team. Det var underbart. Amen.

Föregående inlägg Behöver samhället Maranatacertifieras?
Nästa inlägg EU ur ett profetiskt perspektiv

Relaterade inlägg