Maranatatältet 2017

Så var det dags för årets tältmöten. Tidigt på torsdagen den 8 juni reste en hel trupp från Bällsta missionscenter mot Kungälv utanför Göteborg, för årets första tältmötesserie.
Därefter reste tältet vidare till Bolmsö utanför Ljungby dit Tann-åkers Pingst hade inbjudit och upplåtit en tältplats för Maranatatältet helgen den 16-18 juni.

Från storfamiljen på Bällsta kom kärntruppen av ungdomar som tog sig an uppgifterna med allt från tältresning, musik, teknik till sång och vittnesbörd. Det var glädjande att se ungdomarnas entusiasm. Både för de som var hemma och de som reste med tältet innebar dagarna en stor insats.
Tage och Gertrud Johansson var först på plats med en av husvagnarna och stod för värdskapet i campinglägret som bildades vid sidan av tältet. Yngve Stenfelt från Danmark slöt upp till båda platserna och deltog i mötena med sin förkunnelse. Pelle Lind från Örebro anslöt också och var med i evangelisation och möten.
I Kungälv hade Tore Björklund förberett marken, delat ut traktater och inbjudit till mötena. Han ställe också upp med boende för flera av syskonen från Stockholm. Till Kungälv kom också en grupp från Pilgrimsfolket i Norge för att delta.
På Bolmsö utanför Ljungby var det Lars Uno Åkesson som var initiativtagare från platsen. Han med sin familj tog mycket väl emot oss och hade noga förberett tältplatsen vid sidan av sin gård och gjort mötena kända.
Mötena blev välbesökta och vi som var med upplevde att ett klart evangelium med Jesus i centrum förkunnades, att maranataropet ljöd i sång och tal och att det fanns en mottaglighet. Nu ber vi att de väckelsesignaler som gick ut också ska få sitt gensvar.
MR ställde några frågor till flera av dem som var med på mötena. I text och bilder förmedlar vi några glimtar från tältmötena.

Efter det här reportaget så fortsätter Maranatatältet till
Stiockholm. Rålambshovsparken den 7-9 juli och
Sommarkonferensen på Bällsta 15-23 juli.
/Emanuel

Föregående inlägg – Det krävs att alla är med och hjälper till
Nästa inlägg Tänk om du har fel

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x