Missionsfältet Sverige

Text: Berno Vidén


Ett stående böneämne under många år inom svensk kristenhet har varit att nå ut med evangelium inom det så kallade 10/40-fönstret, ett gigantiskt område som sträcker sig från Nordafrika i väst, via Mellanöstern och vidare ända till Bortre Asien inkluderat folkrika länder som Indien och Kina. Flera av dessa länder är helt stängda för evangelium.
Svenska församlingar har historiskt sett varit världens mest aktiva och målinriktade då det handlar om att sända ut missionärer. Så gott som varje liten lokal församling har haft eller bistått missionärer på fältet, med huvuduppgiften att sprida budskapet om Jesus, följt av många viktiga sociala insatser som sjukvård, utbildning etc. Sedan började statliga bidrag att bekosta missionen och flera församlingars arbete förändrades från att vara evangeliserande till att lägga fokus på socialt biståndsarbete.

Senaste åren har det blossat upp debatter, ibland riktigt hätska, om invandringen till Sverige. Samtal fyllda av hat, förtal och varningar om islamisering av Sverige förs på hög politisk nivå. Svensk kultur och invanda traditioner luckras upp och faller sönder. Från kristet håll uppmanas till bön och politisk aktivitet som en sista chans att rädda Sverige. En känd messian, Lars Enarsson, går så långt att han påstår att Gud har sagt att vi alla måste rösta på Sverigedemokraterna för att rädda landet. I ett upprop publicerat på egen hemsida skriver han: ”Det enda politiska parti som idag utgör ett alternativ till den oroande utvecklingen mot en antikristlig diktatur i Sverige är Sverigedemokraterna.”
Hela mitt inre protesterar! Som om Gud skulle bry sig ifall svenska traditioner går förlorade! Tvärtom är det så att Gud fortfarande svarar på bön. Vi har bett om missionärer och om att nå de onådda folken, och Gud sänder missionsfältet till oss. Genom invandringen har vi på ett sätt som aldrig tidigare fått möjlighet att nå muslimer med evangelium.
Det är valår och engagemanget bland kristna är stort för att övertyga väljarna om vilket parti man bör rösta på. Också här har många församlingars huvuduppdrag fått ge vika för politiska och inomvärldsliga intressen. Tänk om vi istället skulle lägga all denna energi på evangelisation. Som Kristi kropp i tiden är vårt absolut primära uppdrag att genom våra liv proklamera himmelrikets politik, det budskap som basuneras ut från höjden och som förkroppsligades i Jesus då han gick här på jorden. Se på Jesu liv, lyssna till hans undervisning och följ hans uppmaningar. Lär och prioritera.
Det finns en anledning till att Herren Jesus Kristus fortfarande inte hämtat hem församlingen. Den har ett uppdrag att slutföra och tiden är kort. Nu är frälsningens dag.

Uppdraget Gud gett församlingen är omöjligt att pressa in i något politiskt partiprogram. Budskapet vi fått att förkunna förvandlar däremot människors liv och ingjuter hopp för framtiden mitt i den hopplöshet som råder i världen.

Det finns många muslimer i Sverige idag. Islam är en hemsk förtryckarreligion som skördar många oskyldigas liv på liknande sätt som man gjort inom kristendomens historia, exempelvis under den förfärliga katolska inkvisitionen. Se på alla dessa hemska terrordåd och utrotningskrig som utförs i Allahs namn. Tusentals människoliv har på de mest grymma sätt slaktats i jihad, det ”heliga krig” där utövarna menar sig vilja rena jorden. Men detta till trots påstår jag att islam inte är det stora problemet.
Ett större problem än islam är idag alla på Jesus Kristus troende som oroas mer över förlorad trygghet än att ta missionsuppdraget på allvar; vilket egentligen innebär att man förringar evangeliets kraft och förnekar Guds makt att förvandla. För att rädda vårt land förlitar man sig istället på vad politikerna kan genomföra genom röstsedeln i valurnan.
Vi lever i ett samhälle där det kristna budskapet anses vara människofientligt och fanatiskt. Men Gud har makt att tillsluta och öppna människors hjärtan. Han kan styra konungars hjärtan och det finns många vittnesbörd om hur Gud har uppenbarat sig och förvandlat även övertygade muslimer. Vi är kallade att presentera Jesus för alla folkslag, så låt oss inte försumma uppdraget genom att stänga in oss i vår vrå nu när det hårdnar i tiden.
Vi har en högre och starkare makt att räkna med, som handlar om att älska sina fiender med en gudomlig kärlek som kan bryta ner det största motstånd. Var med och sprid budskapet om Jesus Kristus som Frälsare! Tiden är kort! ”Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar!” (Matt 28:18,19). n

Föregående inlägg En underbar framtid med Jesus
Nästa inlägg Från missionsfältet …

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x