En utsträckt hand!

Text: Berno Vidén

Varmt tack till er alla som på olika sätt är med och bär Maranataförsamlingens mission i Dominikanska  republiken och Haiti. Vi erfar utifrån stora förändringar av ekonomisk art här på hemmafronten, då vi förlorat Pilgrimshem Hotell som ett bärande stöd, hur missionsarbetet nu går in i en ny fas, och ser det som angeläget att här något informera om de behov som ligger framför.
Den frukostservering vi haft i många år i Palavé, där barn från behövande familjer får komma och äta sig mätta innan skoldagen börjar, har till viss del förändrats. De statliga skolorna har fått ett annat upplägg som innebär att alla elever serveras frukost, mellanmål och även mat i en mer samlad skoldag.
Men fortfarande finns barn som hamnar utanför dessa rättigheter, barn som ingen tar ansvar för, barn som har svårt att finna sig tillrätta i skolan och istället driver omkring på dagarna. Behoven hos dessa barn är än mer angelägna, och vi hoppas att inför hösten kunna söka upp dem en efter en för att välkomna dem till en stunds gemenskap med frukost i vår matsal på morgonen.
Vår syster Soila arbetar gärna kvar i denna uppgift att tillaga och servera frukost, städa och hålla ordning, och vi hoppas att även fortsättningsvis kunna avlöna henne månatligen då hon är ensamförälder med fyra barn att försörja.
Barnmöten och församlingens möten och samman-komster är även de av prioritet, och så även samlingar där ungdomar samlas, aktiveras och även får andlig vägledning. Miljön i Batey Palavé är destruktiv för merparten av dem, och vår önskan är att få leda dem fram till ett personligt möte med Jesus som frälsare, för att de genom Honom ska kunna få ett hopp för den dag som är, och för framtiden.
Under tio års tid har vi haft möjligheten att hjälpa skolan i Mont-Leon, en avlägsen plats bland de haitiska bergen. Skolans 16 lärare har fått sin lön genom missionen och på det sättet har 600 elever varje år getts möjlighet att få gå i skola. Nu står vi inför nya utmaningar och vår önskan är att även fortsättningsvis kunna hjälpa skolan
Ja, förutsättningarna för församlingens mission i Dominikanska republiken och Haiti har påtagligt förändrats.
Varje gåva och offer är av enormt stor betydelse som en utsträckt hand, och avgörande för hur långt och hur många vi kan nå med evangelium i ord och gärning.
Frimodigt manar vi till fortsatta förböner och offer för missionen.

Föregående inlägg Svår förföljelse på Kuba
Nästa inlägg Levande kristendom

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x