Jesu rike är mitt ibland oss!

Vittnesbörd av Jonathan Rodriguez

Jag tänkte på en bibelvers i Matteus evangelium:
-Från den tiden började Jesus predika och säga: ”Omvänd er, ty himmelriket är nu här.” (Matt 4:17)
Himmelriket är nu här! Jesu rike är mitt ibland oss! Och när Jesu rike är mitt ibland oss, måste demonerna ge vika, sjuka blir helade, människor blir förvandlade och samhället förändras. Det är omöjligt när Guds rike är mitt ibland oss att allt kan vara som förut. När Guds härlighet faller ner, då blir det förändring. En del ting blir förstörda, andra blir uppbyggda. En del riken blir bortryckta, andra blir återplanterade.
Jag kommer ihåg hur det var när jag vandrade utan Jesus. Jag sökte och sökte – utan att hitta. Jag brukade ta en massa kokain för att försöka fylla min tomhet. Men allt detta höll på att totalt förstöra mitt liv. Men en dag kom Guds härlighet in i mitt liv. Jag kommer ihåg att jag böjde knä. Jag ville be, men kunde inte säga någonting. Jag försökte hitta ord för att be till Gud, men visste inte vad jag skulle säga. Han visade mig vem jag var utan Jesus. Jag var helt förstörd. Jag var ingenting och upplevde mig smutsig. Men jag kom ihåg en sak. Jag kunde säga ”Jesus”. Jag ville säga: Om du vill, så hjälp mig! Rena mig! Från den stunden blev mitt liv förvandlat. Jesus har tagit hand om mig och han har lett mig hela vägen. I sjutton år har jag nu inte behövt någonting av världen. Jag kommer ihåg hur Guds rike kom in i mitt liv, och jag vill aldrig mer vara utanför hans rike. När Guds rike kommer in i ditt liv måste saker och ting hända.
Jag vill läsa bibelordet i Jesaja 53:5:
-Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade.
Oavsett vad som händer i ditt liv – se på Jesus! Se på den mannen; även Pilatus var tvungen att säga: Jag har inte hittat något ont i den mannen. Jesus är här idag, mitt ibland oss, för att välsigna och upprätta oss och fylla oss med sin helige Ande, så att vi kan gå vidare. Amen. n

Föregående inlägg Hans namn är Jesus, och han lever än!
Nästa inlägg Tacka Jesus, för han är god!

Relaterade inlägg