Missionsuppdraget!

Ledare av Berno Vidén

Maranataförsamlingen i Stockholms verksamhet står inför stora förändringar. Efter mer än 30 år på Bällsta, i huvudstadens västra förort Bromma, är det snart dags att lämna platsen. Som det ser ut idag ska vi ha lämnat Bällsta senast den sista november i år. Vi har ännu inte hittat några nya lokaler, något som alltjämt är ett böneämne.

Vi har från olika håll mötts av frågor om vad som ska hända med församlingen. Först och främst behöver vi påminna varandra om att församlingen inte är en regional plats med en specifik byggnad i centrum. Visserligen har Bällsta under många år fått tjäna som församlingens missionscenter, vilket vi är oerhört tacksamma för, men även om den platsen nu lämnas så finns Maranataförsamlingen kvar.

Då vi lämnar befintliga lokaler räknar vi med att en av församlingens storfamiljer kommer att fungera som bas. Ännu återstår en tid och mycket kan hända eller dyka upp under vägens gång. Bönesamlingar, bibelstudier, väckelsemöten och evangelisation har alltid funnit vägar att nå fram; där två eller tre är församlade i Jesu namn vet vi att han finns mitt ibland oss.

Inledningen av årets sommar har på ett speciellt sätt kommit att bli en påminnelse om Missionsbefallningen. Jesus sa:
– Jag har fått all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut.
Guds Ord bär inte bojor och styrs inte heller av yttre omständigheter. Det finns en bärkraft i evangelium som ständigt behöver få dominans våra liv: Uppdraget!

Under våren har vi samtalat om den annalkande sommaren och vad den kan innebära med tanke på alla förestående förändringar. Vad som än händer är missionsuppdraget av högsta prioritet.

Stockholm är ett enormt missionsfält med möjligheter att nå många trasiga människor med evangelium. Idag är frälsningens dag. Låt oss ta väl vara på de tillfällen som ges oss, var helst vi bor, så att vi utan att förtröttas kan möta människor med det glada budskap som förmår att smälta ner berg och förvandla hjärtan.

Missionsfälten är många och de finns alldeles inpå oss. Då det gäller Stockholm välkomnar vi alla som vill, att delta i sommarens evangelisation ute på gator och torg. Än så länge har vi satsat på att använda främst lördagseftermiddagar till att sprida traktater och biblar i Stockholm City och Vällingby Centrum, då vi också bjuder in till vittnesbördsmöte på kvällen. Välkommen att vara med!

Även detta år planerar vi för Sommarkonferens. Temat är: En tro som övervinner! Konferensen blir den sista på Bällsta med inledningsmöte den 17 juli kl 19.00 Därefter följer fyra dagar i gemenskap kring Ordet, till och med den 21 juli (se annons sid. 27).
Som vanligt tar vi inte ut någon avgift utan vill göra det möjligt för alla att vara med. Däremot är vi beroende av gåvor och offer för konferensens omkostnader. Även missionsoffer kommer att tas upp.

Vill du redan nu vara med och ge en gåva till konferensen eller till missionen i Dominikanska republiken? Swisha då till nummer 123 155 15 71 eller sätt in din gåva på Plusgiro 44 10 05-6.

Det mörknar i tiden och uppbrottets stund närmar sig med hast. Jesus kommer! Vår tid präglas av människors sökande i religioner, materialism och annat som leder människor vilse. Missionsuppdraget handlar om att med tydlighet och skärpa predika Jesus Kristus. I inget annat namn finns frälsning.

Budskapet om Jesu tillkommelse är ett hoppets budskap. Var med och påminn din omgivning om att det finns en framtid och ett hopp:
Maranata – kom Herre Jesus!

Föregående inlägg Himmelrikets politik
Nästa inlägg – Jesus kom till mig i mörkret!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x