Ett härbärge – mitt i stormen

Missionshälsning av Karin Vidén

Här i den Karibiska övärlden befinner vi oss just nu i den period som benämns ”orkanperioden”. Det är nu under några månader som havet är uppvärmt och vindar skapas och ges fart som kan orsaka svåra resultat för drabbade områden. I skrivande stund ligger ett oväder ute till havs och meterologerna rynkar sina pannor för att så tidigt som möjligt kunna avgöra vilken väg väderfenomenet ska ta, och vilken fart och hastighet det ska gå upp i. Om det styr upp mot och in i Karibiska havet börjar vi mer uppmärksamt följa dess framfart. Ska det hålla sig ute till havs, eller ska det svänga av norrut för att dra in över vår stad och vår del av landet?
Ju närmare det kommer ju mer ökar oron hos folket. Media av alla slag informerar och varnar: Ge er av ifrån floder och kanaler! Se till att ha nödvändigt med mat och dricksvatten hemma. Ha en radio med batterier hemma för att få viktiga informationer!
Överallt pratas det då om ovädret som är på ingång. Folk hjälper varandra, lagar plåttak, spikar upp skivor som skydd, spikar igen fönsterluckor, plockar in allt som eventuellt kan flyga iväg av orkanstyrkan … ja man vidtar tillsammans de åtgärder man kan och ser som nödvändiga, för att tillsammans möta det kraftfulla hot som närmar sig.
Tillsammans för att möta hotet!
Detta ”tillsammans” är så avgörande då klimatet hårdnar, då makter som ingen människa rår på sätter sig i rörelse.

I missionen här i Santo Domingo erfar vi detta stora behov av gemenskap för att bevaras. Vi ser barn och unga som lockas av all världens utbud, likasom en syndens flodvåg som väller fram för att föra med sig allt inom sin väg. Vi ser hur droghandel, prostitution och olika slag av kriminalitet pågår öppet bland mycket unga, och hur den samhällsinstitution som är satt att ”ta itu” med problematiken, korrupt ser mellan fingrarna, ofta för egen vinnings skull.
Församlingsliv och daglig gemenskap är då så avgörande; att Guds församling får vara ett härbärge, en värmestuga då tidens makter härjar och sargar! Bön, bibelläsning, de enkla sångerna om Jesus och annat inspirerande som kan samla bateyens unga och ge dem en annan inriktning med rätt ”föda”, kan komma att innebära  A och O  för deras framtid, ja för deras frälsning och eviga väl.

Hela sommaren pågår här i Palavé barnmöten, och samlingar för en grupp ungdomar; allt för att lägga en grund av tro på Jesus Kristus. Fortsatt under hösten lägger vi än mer fokus på, och utökar dessa samlingar för Palavés barn och ungdomar.
Var med i förbön för dessa unga! Var med i detta att i Jesu namn i bön och åkallan  tillsammans ”möta hotet”, de makter som vill uppsluka och förstöra unga människors liv.
Det avgörande för varje människa, ung som gammal är detta att bli frälst; räddad för evigheten och få sin själ tvagen ren i Jesu blod. Det är vårt främsta uppdrag som mission i dessa yttersta dagar; att få vara med och vinna människor för Gud och ge dem plats att införlivas i en vardagens syskongemenskap, för att där kunna utrustas och förberedas inför de orkanvindar som drar fram över en människas liv! För att där få laddade batterier som ger möjlighet att höra de informationer som går ut ifrån Frälsaren själv. Vi sjunger i våra samlingar ofta sången om att äga ”frid mitt i stormen”, Paz en la tormenta. Det ger Jesus; en frid som övergår allt förstånd, för han själv är vår frid!
Maranata!

Föregående inlägg Stormvarning
Nästa inlägg Midnattsropet nr 4 2019

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x