Sommaren i Palavé

Från Dominikanska republiken nås vi av glada rapporter om hur sommarens satsning med dagläger för barnen i Batey Palavé har kunnat genomföras. På plats vid församlingens missionscenter finns syster Esther Melo. Hon berättar med inlevelse om barnen som inte har någon annan möjlighet att fylla sommarlovet med något konstruktivt. Esther uttrycker också stor tacksamhet för den hjälp hon fått för att kunna genomföra dessa så angelägna lägerveckor för barnen. Varje dag under juli månad samlade hon ett fyrtiotal barn och på frågan vad som driver henne svarade hon så här:

-Daglägret under sommarlovet vill hjälpa till att ge barnen en inriktning om en bättre framtid. Ett mål är att nå fram till samhällets mest behövande barn, och även att berätta för dem om Jesus Kristus och vad han har gjort för var och en av oss, om hur underbar han är.

-Barnen som deltar kommer från fattiga familjer och deras föräldrar har ingen ekonomisk möjlighet att sända barnen till andra sommaraktiviteter. Vi vill också ingjuta goda värderingar hos barnen och visa på en bra väg för framtiden. Många av dem tar sig aldrig bort från bateyen och har svårt att se hoppfullt och meningsfullt på livet. De bor i enkla hus med jordgolv, ofta hela familjer i ett enda rum och de saknar gårdar och lekplatser att leka på. När vi då kan erbjuda dem rekreation på en plats med goda utrymmen, material för att måla, skriva och leka, och samtidigt undervisa om en bättre framtid tillsammans med Jesus, betyder det oerhört mycket.

Föregående inlägg Strömmar i ödemarken
Nästa inlägg Har missionsbefallningen förändrats?

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x