Segerhjälten från Golgata

Rapport från påskhelgens möten

Döden är uppslukad i seger. Du död, var är din seger? Du död, var är din udd? Dödens udd är synden, och syndens makt kommer av lagen. Men Gud vare tack som ger oss segern genom vår Herre Jesus Kristus! (1 Kor 15:55-57)

Under påsken påmindes vi om ett av Bibelns mest centrala budskap – Jesu seger på Golgata. Hos storfamiljen i Skälby, Järfälla, inbjöd Maranataförsamlingen till möten hela påskhelgen, vilken inleddes på torsdagskvällen med brödsbrytelse. Hans Lindelöw undervisade om påskens ursprung och påminde om Guds folks befrielse från Egypten, folkets fortsatta historia, som delvis präglades av avfall men också av kungar och profeter som vände sina hjärtan till att söka Gud och bidrog till radikala uppgörelser. Kung Josia avlägsnade avgudabilder och sådant som Israels kungar hade byggt upp och som väckt Herrens vrede. Genom sin Gudsfruktan lade han grunden till ett rätt påskfirande.

Gamla testamentets händelser pekar fram mot Jesus som det ultimata beviset på Guds kärlek: ”Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg. Men all vår skuld lade Herren på honom.”

Robin Vidén påminde i sin undervisning om Jesu död och uppståndelse genom att bland annat citera en av kung Davids psalmer, en sång som han skrev många hundra år innan Jesus genom sitt liv uppfyllde budskapet: Jag har alltid Herren för ögonen. Han är vid min högra sida, jag vacklar inte. Därför gläds mitt hjärta och jublar min ära. Även min kropp får vila trygg, för du lämnar inte min själ åt dödsriket, du låter inte din Helige se förgängelsen (Ps 16:8-10). David såg den uppståndne. Löftet som gavs till våra fäder har Gud låtit gå i fullbordan genom att han låtit Jesus uppstå från de döda.

Mötena va fyllda av tacksamhet över allt som Jesus gjort för att frälsa oss. Vi är försonade och förvandlade i kraft av hans död och uppståndelse. Förutom undervisningen innehöll samlingarna flera vittnesbörd, sång och bön.

Under påskaftonens eftermiddag var det satsning på evangelisation på Vällingby torg. Det delades ut många biblar på olika språk, Midnattsropet och traktater till förbipasserande som stannade upp för en stunds samtal om livets viktiga frågor.

Varje lördag är en grupp från Maranataförsamlingen där på torget med Biblar och tidningar, och efterfrågan har visat sig vara stor. Det har blivit många intressanta och givande samtal med allt från sökande människor till redan troende.

Ofta efterfrågas biblar på andra språk än svenska. Många är även angelägna om att få hela Bibeln – alltså inte bara Nya testamentet.

Nu behöver vi fler biblar att dela ut. Vill du vara med och bidra? Vi tar tacksamt emot biblar på olika språk eller ekonomiskt stöd för att kunna köpa in.

Swish 123 – 155 1571 Plusgiro 44 10 05-6

Maranataförsamlingen

Föregående inlägg Mitt val är gjort

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x