Den kubanska mamman Ayda är fri från fängelset

Text: Berno Vidén

Ayda Expósito, pastorsfru i den kubanska staden Guantanamo, satt fängslad under nästan ett år på grund av att hon och hennes man Ramón Rigal hemundervisade sina barn. Hon släpptes i slutet av mars månad och har återförenats med sina barn. Ramón är dock fortfarandefrihetsberövad; dömd till två års fängelse.

Ramón smugglade ut ett nödrop från fängelset som beskriver hur kubanska myndigheter försöker krossa familjen psykologiskt på grund av deras kristna tro och övertygelse. Familjens datorer, hårddiskar och läromedel från den kristna internationella skolan Hebron konfiskerades av regimen under förevändningen att det var kontrarevolutionärt material. Barnen ska enligt myndigheterna fostras till kommunistiska revolutionärer i Fidel Castros anda.

Fortsätt att bedja för familjen Ramón, Ayda, Ruth och Joel.

Tänk på dem som sitter i fängelse som om ni var deras medfångar, och på dem som blir misshandlade som om det gällde er egen kropp (Heb 13:3).

Föregående inlägg – Många har inte råd att hamstra
Nästa inlägg Allvarstider

Relaterade inlägg