I TJÄNST FÖR JESUS!

I min tidigare deltidsanställning, hade jag uppgiften att vara bokförare och deklarant i en bokföringsfirma. Arbetet var trivsamt och Välavlönat, och tillfredsställelsen god efter ett väl utfört verk. Så kom Jesus med en ny kallelse. Den löd: ”Tag ditt kors och följ du mig!” Jag svarade: ”Jal” I min nuvarande tjänst får jag vara åsna, eller rättare sagt, hand och fot och mun åt Mästaren. Han behöver mig nämligen till att bära ut tidningen Midnattsropet till människorna. Denna uppgift är inte bara trivsam, den är underbar! Jag förundrar mig över att en sådan uppgift förlänats mig. Lönen får jag ut, till en del, för var dag, så mycket jag behöver. Den består inte i pengar, men i en glädje, som inte kan beskrivas. Hade som duvan jag vingar, så flöge jag direkt uppåt och hemåt. Jag möter alla sorters människor i dörröppningen. Någon blir förargad över den ”nya splittringen” och delar frikostigt ut av riset, många är helt likgiltiga och föraktfullt avvisande, en del är rädda, somliga är ytterst tacksamma, någon bjuder t.o.m. på kaffe. Någon har sagt: ”Kom igen vid midnatt!” Det har hänt, att jag måste tappa en mjölkflaska i ett affärsgolv och sedan torka halva golvet för att få lämna en tidning. Ibland hinner jag inte tala färdigt, trots att mina ord inte är så många, förrän somliga är färdiga att köpa. Men bäst av allt, några har börjat tala om sina bekymmer i form av sjukdom, dödsfall och själsliga problem. Då känner man tillfredsställelsen av att få vara en bärare av Jesu budskap till dem. Jesus har för mig själv, genom sin ledning i detaljer, varje dag bevisat sin trofasthet och att arbetet icke är fåfängt. ”Den dagen” skall göra det kunnigt. Han svarar själv för växten av det utsådda. En profan sida finns också, Vår verksamhet blir annonserad. Har du, som läser detta, en liknande kallelse, och är du i kroppslig stånd, så gå du och gör sammaledes! Jag kan garantera dig, att du aldrig ångrar dig, men du kommer att längta efter varje ny dag, då du får gå ut på nytt. Och en sak till: ”Den han har kallat, den skickliggör han ock.” Tveka alltså icke! Gå i Jesu namn och sprid Midnattsropets budskap! Rachel Richardson

Föregående inlägg “Laglöshetens hemlighet”
Nästa inlägg VÅR UPPGIFT

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x