Missionärsbrev

”Se jag är med Eder alla dagar!” Matteus 28:20. Det stora löfte som Herren Jesus gav i missionsbefallningen har vi i sanning fått uppleva under det år som gått. Denna årsrapport vill tala om för Eder vad somhar utråttats och vunnits i kraft av Jesu löftesord. Arbetet har bedrivits målmedvetet och intensivt. Evangelisterna har möten varje dag förutom måndag. Dessutom går de på husbesök så ofta de kan. I missionsbefallningen finner vi och att Herren Jesus säger att vi skall gå, och skall evangelium bli känt måste vi vara rörliga. Här ligger en stor hemlighet till seger och framgång i Guds rike. Vi måste lägga av all bekvämlighet, och så ta på oss beredvillighetens skor för att gå ut med budskapet om Jesus Kristus. Här i Kenya har detta blivit praktiserat, och Gud vare tack, löftesordet har blivit bekräftat. Under 1961 har 1.857 afrikaner blivit döpta till Kristus och lagda till församlingen och 480 har mottagit Andens dop. Många har också blivit helbrägda. Personligen har jag varit med och sett hur demoner under höga rop fått vika för det underbara namnet Jesus. Senaste söndag då vi besökte en ny plats, som ligger 3,5 sv. mil norr om Mombasa, var det flera som vittnade om att de blivit helbrägda. Den dagen döptes 33 afrikaner. Sammanlagt har jag genom Guds nåd fått vara med och döpa 224 själar detta år här på sydlandet. För närvarande är det 39 evangelister som arbetar i detta stora skördearbete. Detta antal har dock varierat under året. Ibland har det varit ändå fler. Så har vi 5 bibelkvinnor. Dessa. gör en stor insats. De samlas till kvinnomöten, och detta har en stor betydelse för de afrikanska familjerna. Söndagsskolverksamheten har sin givna plats, och det är många barn som undervisas i Guds ord varje söndag. Under den senaste tiden har vi haft regelbundna bibelstudier där vi särskilt har undervisat om församlingen och dess funktion enligt nya testamentets mönsterbild. Detta är ett stort behov över hela fältet. Tyvärr är Vi alldeles för få, dock har vi några infödda bröder, som är duktiga att undervisa i Guds ord, och vi hoppas att det blir många fler. Kyrkor för alla de nyfödda församlingarna är ett stort behov just nu. I Ramisi distrikt har sockerkompaniet varit oss till god hjälp. De har byggt 5 kyrkor i år, och det är vi mycket glada och tacksamma för. Gud han har sett till oss och välsignat även på detta område. I Drummadistriktet har de infödda fört upp en kyrka, och en till är snart färdig att tagas i bruk. I Shimilatewa, som ligger nära Majengo var det invigning av en ny kyrka för 14 dagar sedan. Sammanlagt är det 10 nya kyrkor som blivit färdiga detta år. Arbetsbördan växer, men det är en stor Guds nåd att få vara med och göra en insats. Allt tyder dock på att det hastar. Inget kan skjutas på framtiden, men ännu har vi en tid att verka. Låt oss därför, kära missionsvänner, göra det vi kan för evangeliseringsarbetet härute och därhem’ ma. Bibelskola kommer även att hållas här i Mombasa. Den börjar den 9 januari. Bröderna MattsonBoze och Jonh Wiik från Amerika kommer att medverka som lärare. Missionärerna kommer även att deltaga i undervisningen. Bibelskolan i år kommer att vara i fyra veckor och deltagarantalet blir 480. För bibelkvinnor beredes tre veckors undervisning, och den kommer att hållas i Kisumu under februari månad med 70 kvinnliga deltagare. Det är den första bibelkursen för kvinnor. Vi har inom missionen insett betydelsen av arbetet enbart bland kvinnor. Dessa skolor är helt gratis såväl undervisning som mat och logi för deltagarna. Deltagarna kommer från de fria pingstmissionerna iiKenya, och huvudarrangör ‘år de friapingstförsamlingarna i Amerika med MattsonBoze som ledare härute. De har gjort en stor insats för evangeliseringen i Kenya. Förutom bibelskolorna, som de underhåller så har de skänkt cyklar till alla evangelister. Så vill jag tacka Eder för vad ni gjort för oss under det gångna året både i förbön och offer; Gud skall välsigna varje glad givare. Till sist vill jag önska eder alla ett Gott Nytt Är med många rika välsignelser från ovan. Edra medarbetare i Kenya. Med fridshälsning Gunnar och Margaretha.

Föregående inlägg Faran att fördöma ett Guds verk
Nästa inlägg “I ett ögonblick”

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x