“I ett ögonblick”

Kära medarbetare, Frid! Andra söndagen i januari var vi samlade till förmiddagsmöte i Örebro Fria Församling. Redan från början var det ett ”öppet möte” med lovprisning ooh bön, och det förnamn, som vår större Överstepräst var i verksamhet i det allra heligaste medan molnskyn övertäekte tabernakelhyddan. ”Han går de vägar, Han fordom gick. Tack och lov”. Mötets struktur kan liknas vid mötet i Kornelii hus. Se Apg 10, 3448. ”Medan han (Petrus) ännu så talade föll den 1helige Ande”. Under det broder Einar Olsson talade med inspirationens Ande över sig, bildades ett mäktigt kraftfält, och i ett nu, i ett ögonblick föll den helige Ande med en ‘oerhörd förlösande *kraft över menigheten. Som vanligt vid sådana tillfällen, steg lovsångenstonen mäktigt, honom till ära, som har köpt oss åt Gud med sitt blod och jubelbasunerna ljöd med utdragen ton. Ära, Halleluja! Det var ett par saker som då trädde levande fram för :min inre syn, och jag vill nerteckna dem här till ett vittnesbörd om vad Gud gör i våra dagar. Se här! Apostlagärningarna sätter icke punkt med sitt 28 kapitel, utan dess räckvidd i undertecken och kraft, gäller ända fram till Överängelns röst och Guds basun ljuder, och brudesjälarna ryckas upp på skyar – ” i ett ögonblick” Och vidare! Vid den sista basunens ljud, (Se 1 Kor 15, 51, 22. 0. Matt: 24, 3031), vid JeSu andra tillkommelse, också :det ”i ett ögonblick” utlöses helig Andekraft av hittills aldrig upplevda, ooh skådade styrkegrader. En mindre förskottsutlösning av *kraft kan vi läsa om i Iolhz 11:4044. och Ef. 1:1920. I vardera fallet gällde det 1 person, och ändå talar Efesierbrevet om ”den ‘väldiga ster kas kraft”. Här är vi inne på heligt rum, och höjer oss ödmjukt. Vi vet av erfarenhet vad andehänryckning är.. Att komma i ett tillstånd utom kroppen. Löst från softhyddan, ryckas bort i vår andekropp (Evighetskropp) som skall framträda i ett tydligare tillstånd efter ”förvandlingen” 1 Kor 15. 51. Andehänryokningen genom helig Ande, tangerar väl gränsområdet till frigörelsens yttersta här lighetsupplevelse under jordelivet, som blodköpt och Andesmord brudesj’al. En frihet i liv ‘överflödande liv och ljus. Evighetsljus . Dessa saker *kan ej jämföras med Vår tids astronauters rymdfärder, (i tillstånd av viktlöshet) i hermetiskt slutna kapslar (av materia) rusande fram, och omslutna av nattsvart Stratos ooh Jonosfår. Enkelt såg jag vid detta tillfälle i mötet, själva hemfärden. I blodet renade och Andesmore da själar, utöver ‘hela jordens vidd upplever and’ehänryckning i ett ögonblick” samtidigt sker tidsålderns största helbrägdagörelseun* der. De i Kristus ‘döda uppstår. Evakueringens första .del är över ”i ett ögonblick”, omedelbart följd av ‘uppryokelsen på skyar. Herren till mötes. Hemfär’den ackompanjeras av basunljud och ‘brudeskarans jubelkörer. Genom rymderna går *bruden honom till mötes, som köpt oss åt Gud :med sitt blod. DEN VERKLIGA SEGERN Vilken dag – och vilken ära! Kära själ! Är du lösköpt, frigjord, andesmord, klädd i brudedräkten? Låt Jesus skänka dig den vita dräkten, köp ögonsalva, olja. Låt väckelsens budskap frigöra dig, innan solen går ner. Maran Ara! W. M.

Föregående inlägg Missionärsbrev
Nästa inlägg Ett ovanligt eldsvittne

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x