Från Kenya

Gunnar och Margareta Eklund

Mombasa den 1 juni 1962


Kära vänner i Örebro fria församling.
Guds underbara frid.
Hjärtligt tack för den senaste tidningen av Midnattsropet. Det är alltid lika uppmuntrande och intressant att se, vad som händer därhemma och vad Gud gör ibland Eder.
Vi mår allesammans bra, efter en del svårigheter som vi har haft att kämpa med. Margaretha har repat sig mycket bra sedan pojkens födelse, och den lille som är allas kelgris mår också förträffligt. Länge varade inte glädjen förränett dråpslag träffade familjen och ingen mindre än undertecknad. Jag åkte in på sjukhuset och läkarna konstaterade, att jag hade njursten, en ganska besvärlig åkomma med mycket svåra smärtor. Efter en veckas sjukhusvistelse fick jag återvända hem, och läkarna sade, att de kunde se på röntgenplåten att det varit en sten där, men nu var den borta. Så jag tackar Gud för hjälp även i denna situation
Men nu har det då uppstått en besvärlig situation med två ganska höga sjukhusräkningar som vi betalt, men eftersom kvartalet jag menar det andra kvartalet inte ännu är slut, och vi nu har naggat ganska kraftigt på den sista månadens lön. Sammanlagt är de extra utgifterna 850 shillings. Hoppas ni kan hjälpa oss med denna utgift, och ur denna situation som uppstått, genom ett extra offer.
Vi är glada och tacksamma till Herren för all den nåd som kommit oss till del, och att vi får vara med och göra en insats. för afrikanernas frälsning och räddning. Det är en stor uppgift som är oss förelagt att fullfölja, och det är att ge ut det glada budskapet om Jesus Kristus. Allt eftersom arbetet växer så växer behoven i ett Guds verk, med ett ord kan detta sammanfattas i byggnation, uppbyggande av de nyfödda församlingarna så de växer upp till honom som är huvudet Själv, detta är den mest krävande uppgiften för oss just nu.
Så hoppas jag att vi får höra av Eder snart.
Sänder härmed de hjärtevarmaste fridshälsningar Edra utsända medanbetare i Herrens stora vingård.

Föregående inlägg Nytestamentlig väckelse
Nästa inlägg Jesus allena

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x