Älskar du mig mer än dessa?

Allan Andersson 

I Joh. 21:15 När de hade ätit, sade Jesus till Simon Petrus: ”Simon Johannes son, älskar du mig mer än dessa göra?” Petrus svarade: ”Ja, Herre, du vet, .att jag har dig kär” – ”Föd mina lamm”, sade Jesus. Då Jesus frälsar själar eller kallar arbetare till sitt verk, till olika tjänster i sin stora vingård. Det gäller olika uppgifter i församlingen. Då kommer han alltid och ställer oss inför ett avgörande. Petrus blev bedrövad, då Jesus för tredje gången frågade honom: ”Har du mig kär”. Och Petrus svarade: ”Ja Jesus du vet ju allting, du vet att jag har dig kär”. Har du känt Jesus närgångna prövande fråga i ditt inre, då du står inför ett avgörande beslut? Då du skall offra något för Jesus eller då du skall vittna och bekänna Jesu namn. Ja, Jesus vet att om du inte älskarvhonom, går det sönder i ditt liv. Du får inte den kraft som behövs. Då kommer frestaren och viskar: ”Nej inte denna gång kan du vittna, inte denna gång kan du lämna dig är Gud”.

Inte kan jag offra denna sak, som jag har så kär. Det gör detsamma, om det är små obetydliga saker det gäller. Om Anden Visar dig på det, måste du lämna allt och följa din Mästare. Annars blir det bara halv välsignelse.

Vad är det i ditt liv som hindrar? Är det båten, TV-apparaten, villan, bilen eller är det något annat som intagit ditt hjärta, mer än kärleken till Jesus. Se inte på hur andra har det, ty du skall inte svara för dem. Ja pröva dig, det gäller det andliga livet.

Fråga dig varenda dag: lever jag i Jesus. Har du inte Kristi Ande, hör du inte honom till. Det är int-e svårt att leva och offra något för Jesus, om vi älskar honom över allting. Då blir det rätt kärlek till bröder och systrar i församlingen, ja, till alla människor, till ovänner hur svåra de än är. Vi är också i en rätt ställning varje dag. Jesu kärlek är nyckeln, som låser upp alla problem. Ty hur kan vi bedröva den vi älskar med onyttiga saker. Nej, vi skall vänta vår Herre när som helst. Vi har inte tid att syssla varken med synd eller skvaller: ”I ären mina vittnen , sade Jesus.

Hur kan du stå och sjunga: ”Jag önskar .att se Jesus först av allt”, om du inte älskar honom Över allting här nere på jorden och har klart i ditt liv. Du sOm läser det här, har du något i ditt liv, som skymmer Jesus? Du känner, att det är en sak som hindrar i ditt liv. Lämna dig på nytt. Du som varit frälst i många år. Glöden har avtagit, sången har tystnat i ditt hjärta. Du går sällan in i bönekammaren. Det känns så tomt därinne. Jesus frågar dig på nytt: ”Älskar du mig, mer än dessa göra?”

Du skall åter få en ny upplevelse med den uppståndne ”Segraren från Golgata”. ”Se i mina händer har jag tecknat dig. Du är min.” Du skall erfara, liksom om solen bryter fram ur molnet, liksom om bäcken, som varit bunden av isen blir befriad ur köldens järnboja. Pris ske Gud.

Du kan bliva ren. Du har ju reningsrnedlet, Jesu blod. Elden faller på ett renat offer men alla stycken måste upp på altaret. Jesus löser bojorna, hur gamla och sega de än är. Gå över på Guds sida. Du kommer aldrig förbi Jesu prövande fråga: ”Icke vill väl du gå bort. Älskar du mig?”

Vi känner hur väckelsen bryter in i våra hjärtan. Den gäller alla, både frälsta och ofrälsta, ljumma och varma. Vi kan ej vara neutrala. Vi får hissa bekännelsens flagg, kosta vad det vill. Det kostar ditt gamla liv. Allt måste dö.

Jesus sade till Petrus: ”Om jag inte tvår dig, har du ingen del i mig.”

Ifrån Indien syns en skara genom blodet tvagen ren och från Afrika de komma stam för stam 


De som vunnit dem för jesus, de som bad och gav sitt liv få tillsammans sjunga ära till Guds Lamm 


När den frälsta skaran samlas utav alla folk och stammar Vi få stå där med förundran inför honom som oss alla har gjort fri. 

Föregående inlägg Guds ord har framgång
Nästa inlägg Henning Thulin får förlåtelse av Filadelfia

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x