Henning Thulin får förlåtelse av Filadelfia

Följande brev om förlåtelse insändes av Henning Thulin till Filadelfiaförsamlingen torsdagen den 27/9 1962. 

”Till Filadelfiaförsamlingen i Stockholm,

Till Hela Pingströrelsen

Då jag idag i mitt hem gick bedjande i min ande, kom det så levande för mig, att jag aldrig fått Filadelfiaförsamlingens och hela pingströrelsens förlåtelse för att jag syndade 1958 och svek det stora förtroende, som Ni visade mig i många år. Nu vill jag öppet och så ärligt som det är mig möjligt bedja om förlåtelse för att jag genom mitt syndafall skadat pingströrelsen. Jag trodde i min enfald att det räckte med att jag bekände och vände ut och in på mitt hjärta för Pastor Säwe och Pethrus 1958. Men idag förstår jag att det inte räcker. Och det är därför jag vänder mig till Eder med en ödmjuk bön om förlåtelse. Jesus har helt förlåtit och upprättat mig i andevärlden natten mellan den 24/25 december 1960. Jag har överlämnat mitt liv åt Jesus till 100 0/0.

Men jag vill att Ni skall ge mig förlåtelse för fem slenll. Kanske det är av värde inför Gud också för Eder att förlåta mig, lika värdefullt som det är för mig att få förlåtelse. Han har ju lärt oss bedja ”Ock förlåt oss våra skulder såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro”.

Jag önskar att detta brev läses upp på ett församlingsmöte i Filadelfia och om så önskas publiceras i Dagen.

Denna min bön om förlåtelse innebär på inget vis någon önskan att återinträda i Filadelfia och pingströrelsen. Jag är helt övertygad om att den underbara Maranatavåckelsen är från Gud och där vill jag verka och leva och dö i väckelsens jubelbrus. Amen. Jag vill bara säga ett enkelt ”Förlåt” inför alla pingstvänner. Något annat kan jag icke göra. Vill Ni förlåta mig eller vill Ni ej. Jag önskar svar snart.

Eder ringe
Henning Thulin 
Frälst av nåd”

Lördagen den 29/9 kom följande svar från Filadelfiaförsamlinge en. 


”Lektor Henning Thulin Solna.

Vi har idag fått Ert odaterade brev med begäran om förlåtelse.

Det är en smula oklart, vad detta skall innebära. Filadelfiaförsamlingen i Stockholm hyser inte något agg. Den förlåter gärna och med glädje. Vad den har gjort har endast varit ett försök att väcka och rädda. Vi skulle vilja tyda Ert brev som ett tecken på att detta har lyckats. Det gläder oss i så fall.

Vi önskar Er all Guds välsignelse.

Stockholm den 28 sept. 1962

Filadelfiaförsarnlingen i Stockholm
Willis Säwe

Det är en stor glädje att vi får avskriva hela denna olyckliga och tragiska historia och vi önskar och heder, att vår broder måtte få vara till rik välsignelse de år han har kvar här på jorden.

För redakionen
Erik Gunnar Eriksson 

Föregående inlägg Älskar du mig mer än dessa?
Nästa inlägg Ideal

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x