Midnattsropet

Efter sex års uppehåll har nu Maranataförsamlingen i Stockholm återfått utgivningsrätten till namnet på det organ som på ett speciellt sätt präglats av Maranataförsamlingens historia, kamp och profetiska uppgift sedan dess start 1960, nämligen Midnattsropet. Då Arne Imsen, tidningens och församlingens grundare, avled 1999, gick utgivningsrätten till Imsens dödsbo, där den har legat i väntan på att lagstadgad tid ska löpa ut innan namnet kunde återvinnas av Maranataförsamlingen. Mellanperioden från år 2000 t.o.m. 2005 har tidningen istället utgivits under namnet Maranata!Att återigen ge ut Midnattsropet är uppfordrande. Under de 40 år som tidningen gavs ut med Arne Imsen som ansvarig utgivare och tongivande förkunnare, har den fyllt en mycket viktig plats i vårt land. Under bakomliggande decennier har kristenheten på ett speciellt sätt präglats av en inomvärldslig anpassning som tagit udden av dess egentliga uppdrag och budskap. Där har Midnattsropet fått stå som en varnande basunstöt, manande till besinning, nykterhet och uttåg.Vår förhoppning är att Midnattsropet även i fortsättningen ska få vara bärare av ett sant och levande maranatabudskap, som ger tydliga riktlinjer för ett urkristet församlingsliv i ändens tid.

Föregående inlägg – Jag vill förverkliga ett uppdrag
Nästa inlägg Det korta perspektivet

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x