Bibelkunskap på radio

Text: Paulus Eliasson

För några dagar sedan lyssnade jag på radion medan jag var på jobb. I Norge ”firas” ju i dagarna den nya äktenskapslagen, som ställer homosexuellt partnerskap på samma linje som traditionellt äktenskap. Så P4 i Norge (en komersiell kanal), hade inbjudit en representant för den homosexuella rörelsen, och de pratade om den nya lagen. Mycket kunde sägas om deras enstämmiga hurra-rop, och att ingen representant från grupper med andra åsikter kom till tals. Men, man kunde skicka in SMS till programmet om vad man tyckte om lagen. En man sände då in något i stil med: ”Det är en fruktansvärd lag. Homosexualitet är en synd, för det säger bibeln.” Då kommenterade programledaren med att:

-Jaja, men bibeln säger ju också att om en man stjäl din oxe, så ska du dräpa honom. Handhäver du ett sådant bibelord också? Skulle inte tro det!

Och så över till en sång. Ett otroligt duktigt argument. Bibeln är ju helt orealistisk i sin förkunnelse om brott och straff! Eller…? Jag har läst bibeln i många år, men aldrig hittat riktigt det bibelordet. Var står det egentligen? Jag söker… och söker… men det jag hittar är:

-Om någon stjäl en oxe eller ett får och slaktar eller säljer djuret, så skall han giva fem oxar i ersättning för oxen, och fyra får för fåret.

Bibeln säger i det sammanhanget att om någon bryter sig in i någons hus, och husägaren försvarar sig så att inbrottstjuven dör i handgemänget, då vilar ingen blodsskuld på ägaren, om det har skett under omständigheter som omöjliggjorde en annan utväg. Men det kan knappast räknas som att man ska dräpa den som stjäl ens oxe… Detta hade kunnat vara en enkel generalisering och en petitess som inte vore värd att nämnas annat än i förbifarten, om det inte var för det att det är just så det ofta arbetas inom den homosexuella rörelsen. Kristna idiotförklaras, bibeln omöjligförklaras – och det med hjälp av rena lögner och svårkontrollerbara argument. Det är intressant med folk som kastar ur sig generaliseringar om kristna och bibeln, som försvar mot påstådd generalisering om homosexualitet.

Föregående inlägg Andens svärd
Nästa inlägg FRA-lagen åsiktsregistrerar

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x