Hemundervisning bra – men helst inte för kristna!

Analys av Berno Vidén

Efter att mediastormen i våras (MR 2- 08) mot hemundervisande föräldrar tillhörande Maranataförsamlingen lagt sig, har två av landets största dagstidningar nyligen publicerat några förvånansvärt positiva artiklar om hemundervisningen. I reportage från olika familjer beskrivs hur man på ett väldigt fint sätt tagit sig an uppgiften att själva undervisa i hemmet. I en av artiklarna lyfter tidningen fram hur ”hemskolning snarare bibehåller barnens sociala förmåga än förstör den”, ”åtminstone om man är en normalt fungerande familj”.
Så helt plötsligt flyttas fokus med ett journalistiskt skamgrepp. ”Visst kan det finnas risker med rörelser som Maranata och andra sekter, men där måste ju kommunen gå in och sätta stopp om det finns problem.” Tidningens konklussion kan inte misstolkas; i Maranatarörelsen finns inga normalt fungerande familjer vars hemundervisning bibehåller barnens sociala förmåga.
Då mediastormen pågick som värst och politikerna oförberedda ställdes mot väggen av medias frågor uttalade både utbildningsminister Jan Björklund och Stockholms skolborgaråd Lotta Edholm, båda folkpartister, ett direkt hot riktat mot hemundervisningen. Den ska förbjudas! I varje fall försvåras så pass att det blir näst intill omöjligt för föräldrarna att lyckas. Ideologi, barnaga och religion användes som mediala slagträn mot dessa hemundervisande föräldrar som under många år haft gott samarbete med myndigheterna, med uppvisat gott resultat, allt för att stadfästa den massmedialt uppblåsta teorin att Maranata är en sekt som med gott samvete måste och bör motarbetas.

I en artikel publicerad den 16 juni uppmärksammar DN hur hemundervisande familjer runt om i landet helt plötsligt fått avslag på sina ansökningar gällande kommande läsår. En niobarnsfamilj från Tranås som drabbats av kommunens nya linje säger att det under tidigare år aldrig varit några problem och att de tidigare haft ett gott samarbete, till dess Skolverket kom och gav nya direktiv. Alla fyra familjer inom kommunen som ansökt om hemundervisning till hösten har nu fått nej.
Samhället blir mer och mer toppstyrt. Enskilda föräldrars initiativ att själva ansvara för sina barns fostran och bildning kriminaliseras. En skrämmande parallell utveckling, som också ges stor medial uppmärksamhet, är hur grupper av medborgare som bekänner sig tro på och tjänar Herren Jesus Kristus, ständigt utsätts för hatkampanjer. Häromsistens riktade Aftonbladet in sig på ett kristet arbete i den danska staden Frederica. Med storsläggan slår man till och förfasar sig över hur denna kristna grupp, som i tidningen kallas sekt, håvar in miljoner från staten. Den kristna rörelsen som driver ett kafé med syfte att integrera unga invandrare ges inte ens tillfälle att gå i svaromål.
Varför reagerar inte media lika kraftfullt när andra organisationer kvitterar ut miljonbelopp efter miljonbelopp för att informera om exempelvis sexuell samlevnad? Som går att läsa på den här tidningens ledarsida betalas stora summor ut till organisationer som metodiskt och med samhällets stöd och uppbackning bearbetar landets skolelever med information och uppmuntran till en gränslös och lekfull sexualitet utan könsspärrar. Media rosar en sådan utveckling.

Ett färskt exempel på hur media väljer ut sina guldgossar är Aftonbladets publicering av en person föreställande en naken Jesus. Hela artikeln är positiv propaganda för en kommande Ecce Homo-utställning i Örnsköldsvik. Skattebetalarna bekostar hela arrangemanget som presenteras i ett för kristna människor mycket kränkande och avskyvärt informationsblad, tryckt och distribuerat av Örnsköldsviks kommun.
Den kristna tron och övertygelsen utsätts av media och politiker för kränkningar, förlöjliganden, förbud och förföljelse. Den kristna församlingens grundfundament, som är Guds eget från begynnelsen talade ord, inte bara ignoreras utan bekämpas aktivt av den samhällsstyrande konstellationen av politiker och media som gjort sig disponibel för de antikristliga krafter som i allt ser som sitt uppdrag att förgöra den Smorde, Jesus Kristus.

Föregående inlägg Talar du nyspråk?
Nästa inlägg Sverige nästa?

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x