Sverige nästa?

Text: Berno Vidén

Det norska stortinget röstade nyligen om införandet av en könsneutral äktenskapslagtsiftning. Med stark majoritet bland ledamöterna, pådrivet av media och trots många och tydliga protester från det norska folket, drevs lagen igenom, vilken innebär att äktenskap som ingås mellan man och kvinna jämställs med homosexuellt samliv. Dessutom kommer homosexuella få rätt att adoptera barn, samt rätt till konstgjord befruktning. Nästa steg lär bli att kyrkorna tvingas viga alla, oavsett sexuell läggning.
Den homosexuella livsstilen glorifieras av media. Förskönande hemma-hos reportage och kändisar som Jonas Gardell och Mark Levengood figurerar titt som tätt i alla möjliga sammanhang där de får chansen att visa upp sin glättiga attityd. I det hela är det en förljugen och människofientlig bild som genom denna fräcka marknadsföring lyfter fram en livsstil som varje människa egentligen begriper är osund.
Lagstiftningen får här ett uppfostrande syfte genom att den talar om för medborgarna vad de ska tycka och tänka i dessa frågor. Yttrandefriheten begränsas kraftigt och människor hotas eller skräms till att inte uttrycka någon avvikande åsikt. Det är det som inom skolvärlden kallas för objektivitet, men som i själva verket är en effektiv statlig styrning där man felaktigt säger sig företräda medborgarnas intressen.
I Sveriges riksdag finns det fortfarande vissa röster som försiktigt visar motstånd mot att driva igenom en liknande äktenskapslag som den Norge antagit, men motståndet bland dessa politiker är försvinnande litet. Kompromisserna hittar sina vägar och det är bara en tidsfråga innan Sverige, som i så många andra frågor, även i den här frågan ger efter för den fräcka homolobbyismen.

Guds folk har en enorm uppgift i samhället. Inte genom politiska aktiviteter, vilket inte kan ses som något annat än skuggboxning i sammanhanget. Men däremot genom att visa på en annan, mycket bättre väg, än den något samhälle någonsin kan erbjuda. Guds ord representerar nämligen evighetsvärden och genom Jesus Kristus lyfts människan upp ur förnedringen och får genom honom ett sant människovärde. Evangelium befriar från synden och förvandlar både hjärta och sinne till det bättre;

-Vad sant är, vad värdigt, vad rätt, vad rent är, vad som är älskligt och värt att akta, ja, allt vad dygd heter, och allt som förtjänar att prisas – tänken på allt sådant.

Till man och kvinna skapade Gud människan, till sin avbild. När samhället övergivit denna grund för sin tillvaro har den samtidigt öppnat för avgrundsbrunnar fyllda av alla slags nedbrytande och människofientliga krafter. Dock är evangelium svaret för människan, en Guds kraft till frälsning. Framtiden finns inte i en fördömd värld, men däremot hos Herren Jesus. Världen förgås, men den som gör Guds vilja förbliver evinnerligen! Jesus kommer snart!

Föregående inlägg Hemundervisning bra – men helst inte för kristna!
Nästa inlägg AIDS – en dom över civilisationen

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x