Framåt marsch!

Appell av Tage Nilsson (Publicerad i Maranata nr 4 2004)

-Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. Trösta därför varandra med dessa ord. (1 Tess 4:16-18)

Det finns en liknelse mellan det här och det romerska millitärlägret. Kommandot hade tre delar som på ett märkligt sätt passar in på det jag läste här. När soldaterna stod där gällde det att vara beredd. Precis som du och jag måste vara beredda. Det ljöd en trumpetstöt och de som var drillade från högsta ort visste vad det betydde. Lyssna på det här, för det gäller dig också! Tag ner tälten!
Då kommer det till mig: har du och jag tagit ner tälten? Det innebär: gör vi oss beredda? Vi bor i tält, vi gästar här nere. Är vi angelägna att sitta kvar i tältet? Det hjälper inte vilka tält det än är. Tag ner tälten i ditt liv. Om du är alltför jordbunden och kanske väntar att Jesus skall väl komma nån gång, jag vet inte… Men då får du signalen, avskedshälsningen: Tag ner tälten så att du är beredd på nästa stöt från basunen!
Nästa basunstöt, vad betyder den då? Det visste dessa människor som var drillade och fått undervisning från högre ort: Fall in i ledet!
I bikupan talar man om drönare, de sover och lugnar sig. Det finns många läsare som sover och lugnar sig när de sover. Men så lyder signalen: Fall in i ledet! Man lär inte kunna falla in i ledet med mindre man tagit ner tältet. Vad är att falla in i ledet? Det är att låta sig ställas, vara villig att ställas på den plats i detta liv som Herren vill jag skall vara när han kommer. Se till att du är i kallelsens slutcentrum, så att du vill falla in.
Jag kan inte, jag orkar inte, jag har inte råd. Oj, vad mycket som ligger i vägen. Men när Jesus kommer, mina vänner, då är det frågan om jag varit lydig hans order. Har jag suttit bara och tittat eller tänkt på alla möjliga människor som borde göra nånting – men vill jag göra någonting? Vill jag falla in i ledet?
Jag kan inte säga: Ja, men den eller den ska väl falla in i ledet, han är ju predikant. Vet du att du också är predikant, ett Herrens vittne som står upp och faller in i ledet. Det räcker inte att önska att jag kunde få vara därborta i en tjänst som någon annan har.
Så kommer den tredje signalen, den verkliga avgörande signalen inför Jesu återkomst. Vid tredje signalen, då visste soldaterna: Framåt marsch!
 Vad betyder det i uppryckelsens sista timmar? Framåt marsch, det är en signal för uppryckelsen.
Men har man icke tagit ner tälten och har man icke fallit in i leden, då lär det knappast bli någon uppåt-marsch heller, och hämtande.
Tänk på det!

Föregående inlägg Jag vet på vem jag tror!
Nästa inlägg Tage Nilsson har flyttat hem

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x