– Gud har en underbar plan för dig

Vittnesbörd av Gertrud Johansson från möte i Skellefteå

Jag känner er inte och vet inte vad ni har för behov, men en sak vet jag: Gud älskar varje människa. Han har en plan, en väg, en tanke för varje människa på den här jorden. En del av er har mött Jesus och vet vem han är. Men kanske någon finns som inte känner Jesus. Vi som vittnar om honom är här för att de människor som hör oss ska få lära känna Jesus, det är det viktigaste för varje människa. Och vi som redan har mött honom, vi behöver lära känna honom ännu mer och komma vidare i tjänst på ett bättre sätt. Det gäller för dig och mig att komma in i Guds plan för oss.
Gud har skapat allt och har en sån underbar skapelse. Man ser ju utanför dörren här hur oerhört vackert han har skapat allting. Gud visar ju i skapelsen att han är stor och mäktig och vilken kärlek han har. Han visar hurudan han är. Tänk att han som har skapat denna jord så fantastiskt, med denna mångfald av djur och växter, han har en tanke med dig! En vilja. Någonting han vill för dig och mig. Det är så viktigt att du och jag verkligen kommer in i den viljan.
Jag vill också vittna om att jag har vandrat många år med Jesus. Jag är 60 år gammal och mötte Jesus när jag var 10 år. Då fick jag ta emot Jesus och bli frälst. Jag har vandrat med Jesus sen dess och nog skulle jag ha kunnat komma längre, men jag är så tacksam för de här åren. Och jag ångrar inte en enda dag att jag tog emot Jesus och blev frälst. Jag är så tacksam. Det är han som har bevarat mig, tagit han om mig, hjälpt mig och lett mig.
Jag har inte blivit något stort på jorden. Jag tror inte att en människa är lyckligare som blir stor och känd, mäktig och rik och allt vad det nu är. Allt det där har inte jag fått, men jag vill inte heller ha det, för jag vill ha Jesus. Jag är rikare än den rikaste. Jag kan säga som Moses, det står om honom i hebréerbrevet 11, han såg Kristi smälek som en större rikedom än alla Egyptens skatter. Ni förstår, det var mycket skatter i Egypten på den tiden. Mose hade fått komma till faraos hus. Jag tror ni känner till historien om hur faraos dotter hittade honom och tog honom till faraos hus. Mose hade alltså möjlighet att bli en stor och mäktig man. Han kunde till och med ha fått ärva farao-titeln, eftersom faraos dotter hade adopterat honom och det inte fanns någon annan arvinge. Men han valde att lämna denna möjlighet och gå till Guds folk, en smälekens väg. Tänk att han fick syn på någonting större, någonting viktigare, någonting mera. Det är så viktigt att du och jag får syn på det här. Att vi får se det som inte är synligt för människor i allmänhet. Det står att vi har till ögonmärke de ting som inte synas. När man är ute på orientering så tar man sikte på något för att komma rätt. Vi har till ögonmärke det som inte syns. Det står i Petrus första brev:
-Honom, alltså Jesus, älskar ni utan att ha sett honom. Vi har ju inte sett honom med våra ögon. Och fastän ni ännu inte ser honom tror ni dock på honom och fröjdar er över honom med outsäglig och härlig glädje. Vi tror på denne Jesus och fröjdar oss därför att tron är så stark. I andra brevet står det om en så dyrbar tro. Tron är starkare än det vi ser med våra lekamliga ögon. Vi ser inte på det som för världen verkar viktigt utan ser någonting mer, någonting större. Jag skulle önska att var och en som hör det här skulle få syn på detta, så att vi får till ögonmärke de rätta tingen, det som blir bestående i evigheten.
Vi har ett hopp för evigheten. Den här tron vi har är en fast övertygelse. Det är inget som vi tror kanske är sant kanske inte. Därför behöver vi inte frukta, utan kan vara glada och säkra på att det är sant, därför att vi mött Jesus och upplever honom i vårt hjärta. Hans Ande är nära och bor i våra hjärtan och vittnar i våra hjärtan att han är där och att han lever och att han är verksam idag att det är en verklighet vi rör oss i, fastän det är ting som inte syns ännu och detta önskar jag dig. Jag önskar dig som ung att komma in på den här vägen. Gud har en underbar plan för dig. Han har en plan för dig, du kan få leva ett spännande liv!
Jag sökte honom när jag var väldigt ung och jag har upplevt att jag fått leva ett spännande liv. Vilket underbart liv jag har fått leva, och jag ångrar inte en dag och jag hoppas att du kommer in i den här planen Gud har för dig.
Och du som är äldre, du som känner att krafterna börjar avta, du har fortfarande en tjänst inför Gud som du kan få utföra. En bönetjänst. Du kan få bedja för Guds folk. Du kan få bedja för människors frälsning, du kan få utföra en underbar tjänst där du får leva för Honom. Det finns en plan för dig som du kan få komma in i nu; komma närmare honom, komma i tjänst för honom och tjäna honom. Alla dagar som vi har kvar här på jorden kan vi få leva i detta. Han är vägen för var och en av oss. Han är inte en av vägarna, han är vägen. Det finns inga andra vägar. Vi kan hoppa i dikena och vara på sidorna, men det är Han som är vägen och du och jag kan få vandra på den vägen. Kom in i detta och du ska verkligen få lära känna Jesus mer. Amen!

Föregående inlägg – Öppna ditt hjärta för Jesus
Nästa inlägg Vilken välkomst det blir den dag vi ska få möta Jesus!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x