– Öppna ditt hjärta för Jesus

Vittnesbörd av Nahdja Vidén

Det här är det första svenska mötet jag är på på fem månader Jag kom hem från Dominikanska republiken i förrgår!
Det står om Sackeus i Luk 19:
-Jesus kom därefter in i Jeriko och vandrade genom staden. Och se, där fanns en man som hette Sackeus och var förman vid tullen, och han var rik. Han ville se vem Jesus var men kunde inte för folkskarans skull, ty han var liten till växten. Då sprang han i förväg och klättrade upp i ett mullbärsfikonträd för att kunna se honom, eftersom Jesus skulle komma den vägen. När Jesus kom till det stället, såg han upp och sade till honom: ”Sackeus, skynda dig ner, ty i dag måste jag komma och stanna i ditt hus.” Sackeus skyndade sig ner och tog emot honom med glädje. Alla som såg det mumlade förargat: ”Han har tagit in hos en syndare.” Men Sackeus stod där och sade till Herren: ”Herre, hälften av det jag äger ger jag åt de fattiga, och om jag har bedragit någon, ger jag honom fyrdubbelt tillbaka.” Jesus sade till honom: ”I dag har frälsning kommit till denna familj, eftersom också han är en Abrahams son. Ty Människosonen har kommit för att uppsöka och frälsa det som var förlorat.” (Luk 19:1-10)
Sackeus han var en riktig tjuv. Han var så långt bort från Jesus man kan komma och han lurade alla i sin omgivning. Men sen fick han höra budskapet om Jesus och fick möta Jesus. Det blev så starkt för honom, så att hela hans liv blev förvandlat. Ingenting annat betydde någonting längre. Han hade mött Jesus så han gav tillbaka fyrdubbelt av allting han stulit.
Det står om en annan man i kapitlet precis innan. Han ville också ha evigt liv utav Jesus och han hade försökt. Han hade hållit en massa bud och gjort allt som var rätt. Då frågade han Jesus: vad ska jag göra för att få evigt liv? Då sa Jesus till honom att han måste gå och sälja allt och följa honom. Men då gick han bedrövad bort. Varför gjorde han det? Jo, för att han hade inte mött Jesus!
Vi får inte stänga våra hjärtan för Jesus. Vi måste öppna våra hjärtan för Jesus och låta honom komma in, så att vi inte går bort som en bedrövad människa, när han är där och vill frälsa oss. Vi måste öppna våra hjärtan för Jesus så att han kan förvandla våra liv. För han kan verkligen förvandla ens liv. Han har förvandlat mitt liv och jag är så tacksam till Jesus och glad att jag är frälst och jag vill att du ska få uppleva det i ditt liv.

Föregående inlägg – Om någon törstar…
Nästa inlägg – Gud har en underbar plan för dig

Relaterade inlägg