Såsom ljungelden

Appell av Bertil Fredriksson

Den helige Ande har talat till mig om Jesu andra tillkommelse, och jag har blivit påmind om Matteusevangeliet kapitel 24. Vi läser där om hur lärjungarna gick till Jesus när han satt på Oljeberget.

-När Jesus sedan satt på Oljeberget och lärjungarna var ensamma med honom, gick de fram till honom och frågade: ”Säg oss: När skall detta ske, och vad blir tecknet på din återkomst och den här tidsålderns slut?” 

Ja, det är en fråga som väldigt många ställer sig. Vad blir tecknet? Vad ska ske?

-Jesus svarade dem: ”Se till att ingen bedrar er. Ty många skall komma i mitt namn och säga: Jag är Messias, och de skall leda många vilse. Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit. Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike, och det skall bli hungersnöd och jordbävningar på den ena platsen efter den andra (v 4-6).

Ingen av oss tycker väl att det här är några överdrifter eller något Jesus sa bara för att säga något. Nej, det här är precis vad som har skett och det är tecken på att vi lever i den yttersta tiden.
Jag minns när vi på 70-talet var ute och sjöng på Sergels torg och vittnade och proklamerade Jesu tillkommelse. Man trodde verkligen att Jesus skulle komma när som helst. Vi levde så nära – och jag minns när vi renoverade och satte in ett kök i vårt gamla hus i Bergslagen, så kom ett par Maranatasyskon och hälsade på. Då sa en av dem: -Men ska ni verkligen sätta in nytt kök – nu, när Jesus kommer! Det var nästan otänkbart. Man levde som om Jesus skulle komma precis samma dag eller inatt eller imorgon. Det är så Jesus vill att vi ska leva. Därför säger han här, vi läser fortsättningen:

-Men allt detta är bara början på ’födslovåndorna’. Då skall man utlämna er till att misshandlas och dödas, och ni kommer att bli hatade av alla folk för mitt namns skull (v 8-9).

”… ni kommer att bli hatade av alla folk för mitt namns skull…” Det var Israel. Det är precis vad som sker idag. Hela världen mobiliseras mot Israel. Det sker en upptrappning. Hatet odlas. Det är lika med församlingen. Jag tänkte på det när det nämndes om Pilgrimsskolans elever. Ja, jag har sju barn och de flesta har fått hemundervisning. Som om de inte skulle klara sig då de fått hemundervisning i församlingen. De är byggmästare, sjuksköterskor, socionomer och allt möjligt! Det borde göras reportage om hur det gått för dessa Pilgrimsskolans elever. Vart har de tagit vägen? De flesta är levande, brinnande kristna, tror på Jesus och väntar på honom! Halleluja! Det är ett faktum, att om vi predikar budskapet att Jesus kommer så får hela församlingen en helt annan inställning till tillvaron. Jag tycker det är så underbart att se det som står här:

-Då skall Människosonens tecken synas på himlen, och jordens alla folk skall jämra sig, när de ser Människosonen komma på himlens moln med stor makt och härlighet (v 30).

Jesu tillkommelse är inte något som ska ske i smyg! Du ska veta att Jesu tillkommelse ska hela världen se. Det står att såsom ljungelden syns från öster till väster, så ska Jesu tillkommelse vara.

– Men om den dagen eller stunden vet ingen något, inte himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern. Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst. Som människorna levde dagarna före floden: de åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting, förrän floden kom och ryckte bort dem alla – så skall Människosonens ankomst vara (v 36-39).

Jesu tillkommelse kommer att ske plötsligt! Jesu tillkommelse sker då människor är helt oförberedda! Men vi, som Guds folk, ska vara väntande och förberedda. Vi ska vara redo för att möta honom på en brusten sky. Och vi ska be till Gud att vi får med oss alla våra barn och släktingar. Gud vill en släktväckelse. Min mamma brukade säga: Jag står på ett löfte. Det är: ”Tro på Herren Jesus, så blir du med ditt hus frälst.” Det vill jag säga till er alla som har ofrälsta anhöriga och bönebarn. Stå på det löftet! För Jesus vill frälsa. Och han vill svara på bön på ett underbart sätt. Jag tror att vi ska få väckelse; en skördetid innan Jesus kommer.

Föregående inlägg ”Halleluja, opphøy Jesus!”
Nästa inlägg – Ha Herren för ögonen!

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x