– Om någon törstar…

Vittnesbörd från möte i Skellefteå av Emanuel Johansson

Tänk, vilket budskap vi sitter inne med. Vi som har fått möta Jesus.
Jesus är svaret för alla situationer en människa kan hamna i. Jesus är svaret! Före mötet så var jag nere en sväng till köpcentret. Jag skulle dela ut några traktater och inbjuda till mötet här. Jag såg mig om för att se vart det rörde sig mest folk. Jag tänkte att det skulle vara mest folk vid Ica Maxi. Ingången var så stor och det såg ut som det borde vara mest folk där. Men när jag hade stått och delat ut traktater där en stund, tyckte jag att det var ännu mer folk en bit ifrån. Jag tittade lite noggrannare och fick se att ovanför den ingången satt en grön skylt och folk gick därifrån med sina lila kassar. Det var Systembolaget som drog mest folk. Det slog mig vilken tomhet människor lever i som söker och försöker fylla sitt liv med någonting. Finna glädje någonstans eller stilla orostankar på något sätt.
Tänk att man har fått möta Jesus, tänk att jag har fått höra Evangelium. Men tänk också hur många det är som verkligen behöver ett möte med Jesus, som behöver höra det enkla evangeliet. Jag kom att tänka på den här versen där Jesus ropar. Det står i Johannes evangelium:
– På den sista dagen, den största i högtiden, stod Jesus och ropade: ”Om någon törstar, så kom till mig och drick! Den som tror på mig, ur hans innersta skall strömmar av levande vatten flyta fram, som Skriften säger.” Detta sade han om Anden, som de skulle få som trodde på honom. (Joh 7:37-39)
Det finns ingenting som kan mäta sig med det här. Att få komma till honom och uppleva att den törst som själen har blir släckt. Att få uppleva att det blir en inre ström som kan fylla ditt liv. Vi har också hört om hur Jesus verkligen kan ge en mening med livet. Ett mål och ett hopp.
Det står här också, och vi ska lägga märke till det. Det står: Den sista dagen i högtiden. Är det inte så för alla människor? Man kanske har prövat så mycket, festat på olika sätt i sitt liv, men någon dag så är det den sista dagen på festen. Festen går mot sitt slut, flaskorna från systemet fyller inte sin funktion längre utan tomheten gör sig gällande. Människans fester tar slut.
Är det inte så om vi ser hela mänskligheten också. Vilka framsteg människan gjort. Ta den tekniska utvecklingen till exempel. Människan har verkligen byggt upp något här på jorden. Men tittar vi lite närmare så förstår vi att det går mot sitt slut. Den här festen kommer inte vara för evigt. Det är inte bara troende kristna som säger detta. Vetenskapsmän och forskare, sådana som har lite koll på läget i världen förstår att den väg människan har gett sig in på har ett slut. Människans fest kommer att gå över.
Men, det finns någon som ropar, och hans rop går ut än idag: Om någon törstar, så kom till mig och drick! Det finns ett svar för människan idag, och det är Jesus. Hans kallande röst ljuder än idag. Kom till mig och drick!
Är det inte så också när vi skådar ut över kristenheten. Jag läste om Laodicea här före mötet. Det är många som säger att Laodicea också kan vara en bild av kristenheten i den yttersta tiden. Och vi som varit med och som vet vad som händer och sker förstår att det kan vara så. Men också där möter oss ett underbart budskap. Det står om en som står utanför och knackar. Han har ett budskap:
-Om någon öppnar skall jag komma in och hålla måltid med honom! Det finns alltså ett svar för dig som upplever den här ljumheten, slöheten och avfallet i vår tid. Det är gemenskapen med Jesus. Han som kan mätta, han som vill hålla måltid med dig. Du kan ha ett personligt umgänge med Jesus som står över allt annat.
Det människan bygger här i tiden, även det många kristna bygger är av jorden i tiden. Det har ett slut. Men Jesus står kvar och han har detta underbara erbjudandet för var och en som söker honom:
– Om någon törstar, så kom till mig och drick! Den som tror på mig, ur hans innersta skall strömmar av levande vatten flyta fram.
Låt oss fly till Jesus! Låt oss söka honom av hela vårt hjärta! Han kommer snart! Tiden är kort! Jesus lever! Jesus kommer!

Föregående inlägg En tung börda försvann!
Nästa inlägg – Öppna ditt hjärta för Jesus

Relaterade inlägg