Studentprotester den 11 juni

I Dominikanska republiken födda haitier protesterar mot nya regler som drabbar dem hårt. Alla papperslösa utestängs från studier i landets skolor.  Eftersom föräldrarna är papperslösa fick de inte vid födseln någon födelsedokumentation.
Nu ska de stängas ute från sina studier vid universitetet!
De kräver nu att få de dokument de har laglig rätt till att äga som födda i landet!
Citat: ”Om jag inte är härifrån, varifrån är jag då?” ”Jag är dominikan och kräver mina dokument.” ”Jag är dominikan.  Jag har rättighet att studera, att rösta, att finna ett värdigt arbete och att gifta mig.”

Föregående inlägg Hemma hos Clothilde
Nästa inlägg Dramatiska dagar i Dominikanska republiken

Relaterade inlägg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x